Megbukott a magyar futball megújításának nagy kísérlete

futball
2016 április 20., 13:12

És akkor kifutott a pályára az NB3 Nyugati csoport 19. fordulójában a Tatabánya, a következő összeállításban:
Amadio Remo - Heras Anglada Ignacio, Stanisic Lazar, Pelagias Georgios, Martinez Arturo Emanuel - Kopúnek Kamil, Portilla Cristian, Giordano Marco, Giordano Rocco, Aguero Sergio, Garrido Adria De Mesa.
Kispad: Montrucchio Andrea, Holi Filip, Rosa Illan Antonio Javier, Litwin Romero Sasha Uriel, Folmer Krisztián, Szabó Richárd, Demjén Gábor
Vezetőedző: Giordano Bruno
Edző: Guerra Luca

Mindez annak volt köszönhető, hogy az egykor szebb napokat látott csapatot az önkormányzat próbálta eltartani évekig, de ez a harmadosztályhoz sem volt elég. Szeptemberben aztán jött a szombathelyi Haladásnál is szerepet vállaló, onnan aztán haraggal és mindenféle eredmény nékül távozó olasz hátterű AGS-Sport 23 Kft. Megvették a csapatot működtető cég 70 százalékát, 4,2 millió forintért, és átvállalták a 60 milliós adósság arányos részét is.

photo_camera Fotó:  Massimiliano Caroletti/Facebook

A különös cég játékosok és alsóbb osztályú csapatok menedzselésével foglalkozik, a Tatabánya félamatőr keretét azonnal feltöltötték 14 légióssal. Nem csak bálás focistákkal, Tatabányán játszik az a szlovák válogatott Kamil Kopunek, aki a 2010-es világbajnokságot gólt szerzett az olaszok ellen. Régen volt az már, a Tatabányában két gólig jutott. Ugyanakkor a csapatban lépett pályára az edző, Giordano Bruno két fia is.
Az biztos, hogy a hangulatnak jót tett a külföldiek érkezése:

link Forrás

Februárban még úgy ünnepelték a Videoton tartalékcsapatának a legyőzését, mintha a BL-ben döntőt játszottak volna

link Forrás

A szezon végig sem maradt együtt a magyar futball forradalmi csapata. A feljutásra esélyük sem volt, az olasz tulajdonos, Massimiliano Caroletti pedig a hétvégén kirúgta az olasz edzőt, Bruno Giordanót. A harmadosztályú kispadra Várhidi Péter, egykori szövetségi kapitány, a klub szakmai igazgatója ült le.

Ő arról számolt be, hogy Giordano távozásával a légiósok jó része is felbontotta a szerződését, nem jelent meg már az edzésen az olasz edző két, a csapatban játszó fia sem.

A probléma az, mondta Várhidi, hogy

„a Tatabányának nincs is annyi magyar játékosa, hogy egy csapatot kiállítson”.

Természetesen a Tatabánya is kap az utánpótlásra fordítható tao-pénzekből, erre a szezonra 63 millió forintot. Most kényszerből pályára is léphet majd néhány fiatal. Olyan nagyon sok nem, Várhidi erről azt nyilatkozta:

„Továbbra is figyeljük az U-19-es játékosokat, folyamatosan jönnek fel edzeni, és kapnak lehetőséget, mint például Krupánszki Balázs, aki az utánpótlás csapat tagja. Árvai is becserélésre került, és Katona is a kispadon van”.

A harmadosztályú klub stadionját is felújították állami pénzből, a 250 milliós támogatásból kiépítették például a világítást. A munkát annak idején az Elios, Tiborcz István egykori cége végezte. A világítást és az új gyepszőnyeget novemberben adták át. De a csapat már tuti, hogy harmadosztályú marad, a lelátón 2-300 nézővel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.