Alsószentmárton polgármestere tagadja, hogy bántotta volna a drávapiski polgármestert

bűnügy
2017 június 11., 09:36

Nem tett tanúvallomást a rendőrségen, és nem is ismeri el a bántalmazás tényét, mondta Budai László, Alsószentmárton polgármestere a Szabad Pécsnek vasárnap. Szombat este a kocsma előtt négy-öt ember megverte a szomszédos Drávapiski polgármesterét, Mali Zoltánt, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A rendőrök az eset után előállítottak három embert és az alsószentmártoni polgármestert, az ügyben csoportos garázdaság gyanújával indult nyomozás. 

A Szabad Pécsnek helyiek elmondták a mozgóboltokon veszhetett össze a két településvezető. Alsószentmárton egyetlen boltját és kocsmáját Mali üzemelteti, de nem rég úgy döntött a képviselő-testület, hogy a településre bejöhetnek a mozgóárusok is. Állítólag Malinak az nem tetszett, hogy konkurenciát kap, és, hogy ugyanekkor felszólították arra is, bontsa el az engedély nélkül épített teraszt a kocsmája elől. A lap kiemeli, hogy most hétfőre szerveztek volna falugyűlést a 

"helyi viszályok és konfliktusok véleményezésére és megtárgyalására", 

de szombaton már elcsattantak a pofonok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.