Kikapott a franciáktól, és kiesett a magyar válogatott a női kézilabda-vb-n

sport
2017 december 10., 18:22

A magyar női kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaországtól a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében Lipcsében, így elbúcsúzott a tornától.

Az első félidő nagyobb részében pontatlan volt a magyar együttes támadójátéka, ezt az ellenfél – Bíró Blanka védései ellenére – kihasználta. A franciák többször is 3 góllal vezettek, és bár a magyarok felhozták 9-9-re, a szünetben ismét hátrányban voltak (11-14).

A második felvonásban egyre pontatlanabbá váltak a magyar lövések, ezért a 46. percben már 5 gól volt a különbség (18-23), és ezt Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata nem tudta ledolgozni a végéig.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nőõi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen Lipcsében 2017. december 10-én.
photo_camera Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nőõi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen Lipcsében 2017. december 10-én. Fotó: Filip Singer / MTI / MTVA

Az előző, 2 évvel ezelőtti, dániai vb-t a 11. helyen zárta a magyar válogatott. Az idei helyezése a nyolcaddöntők második napjának végén, hétfő este válik ismertté.

Frissítés: Görbicz Anita bejelentette, hogy több kézilabda-világversenyen nem vesz részt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.