Nikolics többet keres az amerikai bajnokságban, mint Ibrahimovic

sport
2018 május 11., 13:39

Más futballkultúra lehet az amerikai, mint a magyar, hiszen ott a nyugat-európai ligákhoz hasonlóan nyilvánosságra hozzák, hogy mennyit keresnek a játékosok. Az Index számolt be róla, hogy a helyi liga játékos-szakszervezete most közzétette az idei fizetéseket.

Ez alapján a legjobban az olasz Sebastian Giovinco keres, ő bónuszokkal együtt 7,1 millió dollárt vihet haza. 

Nikolics még a lengyel Legia színeiben
photo_camera Nikolics még a lengyel Legia színeiben Fotó: Andrew Surma/NurPhoto

A liga 17. legjobban fizetett játékosa a magyar válogatottságot nemrég lemondó, kinti gólkirály Nikolics Nemanja, aki 1,9 millió dollárt keres egy évben. Ami a többi magyart illeti, Stieber Zoltán egymillió dollárt keres, Németh Krisztián 1,067 milliót, Sallói Dániel viszont csak 81625 dollárt. 

Érdekesség, de Zlatan Ibrahimovic csak évi 1,5 milliót keres, igaz, ehhez jönnek még a szponzori pénzek, másrészt pedig amúgy is meglehetősen nagy összeget szedhetett már össze karrierje során. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.