Maurizio Sarri váltja Contét a Chelsea-nél

futball
2018 július 14., 13:16

Maurizio Sarrit nevezték ki az angol labdarúgó Premier League-ben legutóbb 5. helyezett és ezzel a Bajnokok Ligájáról lemaradt Chelsea vezetőedzőjévé. Az olasz tréner 3 évre szóló szerződést írt alá a londoni klubnál, ahonnan pénteken rúgták ki a szintén olasz Antonio Contét. Marina Granovskaia alelnök azt mondta: „El vagyunk ragadtatva, hogy Mauriziót fogadhatjuk, és türelmetlenül várjuk, hogy meghonosítsa a futballról alkotott filozófiáját a Chelsea-ben.”

„Nagyon örülök, hogy a Chelsea-hez, illetve a Premier League-be kerülhetek. Izgalmas, új szakasz kezdődik a pályafutásomban. Már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát és hétfőn találkozhassak a játékosokkal, mielőtt Ausztráliába utaznánk, és ott megismerhetném a csapatot. Remélem, szórakoztató futballt tudunk majd bemutatni a szurkolóknak, és az idény végén versenyben leszünk trófeákért, amiket ez a klub megérdemel”

– mondta Sarri, aki 2016-ban és idén is másodikként, 2017-ben pedig harmadikként végzett az olasz bajnokságban a Napolival.

photo_camera Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Frissítés: A Napoli brazil születésű, olasz válogatott labdarúgója, Jorginho a Chelsea csapatában folytatja pályafutását. A középpályás szerződése öt évre szól, az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra, de a brit sportsajtó szerint kb. 57 millió fontot (21 milliárd forint) fizettek a nápolyiaknak. „El vagyok ragadtatva, hogy itt lehetek a Chelsea-nél. Nem könnyű egy ilyen nagy csapat tagjává válni, ezért nagyon boldog vagyok. Örömmel játszom egy ilyen erős bajnokságban, egy olyan csapatban, amely mindent megtesz a győzelemért” – mondta Jorginho. Marina Granovskaia, a klub alelnöke azt mondta, az új játékosuk volt az egyik legkeresettebb középpályás idén nyáron Európában, vagyis több lehetőség közül választotta a londoniakat.

A 48 éves Conte két évig volt a londoni csapat edzője, ami az irányításával 2017-ben bajnok lett, idén pedig megnyerte az FA Kupát, de a gyengébb 2017/2018-as PL-szereplése miatt az új idényben csak az Európa Liga csoportkörében indulhat. A sportsajtóban már hetek óta arról írtak, hogy Conte utódja a Napolitól elköszönő, 59 éves Maurizio Sarri lesz. Az olasz csapat május 23-án bejelentette Carlo Ancelotti szerződtetését a kispadra. Az angol média úgy tudja: Conte kompenzációs összegként megkapja a londoni szerződéséből hátralévő, egy évre szóló fizetését, 9 millió fontot, amennyiben ez alatt az idő alatt nem sikerül új csapatot találnia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.