Talált, süllyedt - Matt Le Tissier Trophy, 2018/19

futball
2019 május 19., 20:38

Szezonértékelő cikksorozatunk darabjaként a legszebb dugókkal, föld-levegő rakétákkal, bombákkal, pókháló- és tippmixszaggató lövésekkel jelentkezünk (a két évvel ezelőtti győztes Giroud, előtte Dele Alli diadalmaskodott). Van itt minden, mint a búcsúban, kapásból, ballal, jobbal, sarokkal, fantasztikus egyéni akció után és elképesztő csapatjátékkal szerzett találat. Önnek csak kényelembe kell helyeznie magát, és mi végtelenítve mutatjuk a tíz, általunk legszebbnek vélt gólt.

10. André Schürrle (Burnley 2 – 1 Fulham, 2019. 01. 12.)A Fulham jött, vásárolt, veszített és kiesett: egy nagy név sem tudott kellőképpen segíteni a londoniaknak. A világbajnok dortmundi kölcsönigazolás azért 6 gólt, köztük január hónap legszebb találatát is beszákolta ezzel a gyönyörűséggel.

9. Gylfi Sigurdsson (Leicester City 1 – 2 Everton, 2018. 10. 06.)Még mindig nem lehet látni az Everton költekezésének hasznát, és kedvenc szuperhősünknek, Utólag Okos Kapitánynak a legjobb izlandi játékosért kiadott cirka 45 millió fonthoz is lenne egy-két szava. Szó, ami szó, Gylfi azért tud, ha odateszi magát: a másik tízest, Maddisont elküldi kenyérért, és a felső sarokba ragasztja a labdát, ezzel eldöntve a meccset.

8. Sadio Mané (Liverpool 5 – 0 Watford, 2019. 02. 27.)A Háromgólkirályok egytől egyig képviseltetik magukat összeállításunkban: Menetrendszerű Trent Alexander-Arnold-beadás után Mané borzasztóan veszi át a labdát, de ha ezt _így_ szerette volna megoldani, akkor megbocsátjuk:

7. Mohamed Salah (Liverpool 2 – 0 Chelsea, 2019. 04. 14.)A tavasz kezdetén heteken át tartó gólszárazság fenyegette a liverpooli fáraót, de midőn a Southampton ellen megáradtak a folyók, újból bőséges termés árasztotta el a Mersey vidékét. A rákövetkező héten a ’Pool két perc alatt rúgott kettőt a Chelsea-nek, ezzel (akkor még) életbentartva bajnoki esélyeiket. Mo a másodikat vállalta.

6. Aaron Ramsey (Fulham 1 – 5 Arsenal, 2018. 10. 07.)Az ágyúsok gáláztak a londoni rangadón, a harmadik gól egy egészen brazilos stílusú kontrából született, Ramsey mágikus befejezésével. Hiányozni fog.

5. Son Heung-Min (Tottenham 3 – 1 Chelsea, 2018. 11. 24.)Annak ellenére, hogy a dél-koreai megközelítőleg zéró szabadsággal csinálta végig az idényt, a 12 gól + 7 assziszt mutató elég megsüvegelendő, ezek közül a londoni derbin szerzett jut eszünkbe először: a kaputól jó 60 méterről indul meg, körbeautózza Jorginhót, David Luizon gond nélkül jut át, majd ballal higgadtan befejez. What a hit, son!

4. Andros Townsend (Manchester City 2 – 3 Crystal Palace, 2018. 12. 22.)A City decemberi mélypontja az volt, amikor hazai pályán feküdtek le Roy Hodgsonéknak. Na, azért erről az atomvillanásról nem tehettek, ezernyi, a mennyei megyeiben edződő focista álmodik arról, hogy _így_ találja el a labdát.

3. Eden Hazard (Chelsea 2 – 0 West Ham United, 2019. 04. 08.)A Hazard Derby. A Chelsea nagyon hajt a Bajnokok Ligája-helyekért, kell a három pont a verhető, betömörülő ellenfél ellen. 23 perc után egyenlő az állás, amikor Eden fényt kap és elindul. Egyedülálló.

2. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal 3 – 1 Leicester City, 2018. 10. 22.)Ez a gólt nem Aubameyang befejezése teszi naggyá, az önmagában nem férne fel a Top 100-as listára sem. Azért szerepel ilyen előkelő helyen, mert mindig is ezek a „sakk-matt” gólok tetszettek a legjobban. Lacazette, Özil, Torreira, Bellerín, Guendouzi és természetesen a gólkirály előadásában a meccs harmadik Arsenal-gólja:

1. Vincent Kompany (Manchester City 1 – 0 Leicester City, 2019. 05. 06.)Az egyértelmű első helyezett. A 2018/19-es Matt Le Tisser Trophy nyertese. A csapatkapitány életfontosságú, bajnoki címhez vezető bombagólja. Az értelmező kéziszótár „védhetetlen” szócikke melletti illusztráció. Sterling és Guardiola is nyilatkozták a meccs után, hogy amikor a belga lövésre szánta el magát, kiabáltak, hogy „Ne lőj, Vinny”. Kompany elmondta, hogy ilyesmiket hallott a szurkolók sorai közül is, és felhúzta magát: majd ő eldönti, hogy mikor lőjön, és mikor ne. Mert azt ő jobban tudja. Bajnok.

"De gustibus non est disputandum" - azaz ízlésről nem lehet vitatkozni. Írjátok meg kommentben, ha valakinek nincs helye a listán, vagy hiányoltok valakit!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.