Így néz ki egy Felcsúthoz közeli NBIII-as csapat pályája, ha olyan szerencsés, hogy egy fideszes képviselő az elnöke

magyar foci
2020 január 16., 19:15
comments 38

2015 decemberben lett a Bicskei Torna Club elnöke Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, és igazán nem lehet az mondani, hogy közpénzből azóta ne csinosította volna ki a város sporttelepét. A megye 1-ből most nyáron az NBIII-ba feljutott csapat otthona mostanra így néz ki, a villanyvilágítást - mint arról büszkén beszámol Tessely - most kapta meg a harmadosztályú klub:

link Forrás

De haladjunk lépésről lépésre, forintról forintra.

Előbb felújították az élőfüves centerpályát, építettek mellé nagyméretű műfüves pályát is, felújították és kibővítették a klubházat, az öltözőket, és építettek egy 323 (!) fős lelátót is. A kormányzati- és TAO-támogatásból megvalósuló építkezés nettó összértéke 235 millió forint - írta 2016-ban a Magyar Építők. A kivitelező konzorcium egyik tagja az a Pharos '95, amelynek tulajdonosa, Végh Gábor kiváló kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinccel, ő ajándékozta a Puskás Akadémiának a felcsúti Puskás-szobrot, a cégének még telephelye is van Felcsúton. A stadionépítésekben számos megbízást kaptak.

Majd jött a világítás kiépítése, 52 millió forintból (forrás: 70 százalék tao, 30 százalék Bicske városa), a kivitelező a Roneko Kft., amely korábban több közbeszerzést is nyert az Eliosszal közösen.

És már jön is az újabb fejlesztési hullám. Ha jól értjük Tessely Zoltánnak a város polgármesteréhez írt szeptember végi levelét, akkor befedik a 323 férőhelyes lelátót. És megint csak ha jól értjük, akkor nem kevesebb, mint 257 millió forintból.

photo_camera Tessely Zoltán levele Bicske polgármesterének

Az így már majd 550 millió forint az NBIII-ba nyáron feljutott csapat pályájára.

Még előtte annyit kért Tessely, hogy a város is járuljon hozzá a pályavilágítás miatt szükséges hálózatjavításhoz 2 millió forinttal, és megköszönve a klubnak adott nyári anyagi támogatást, ami kellett a feljutáshoz, azt javasolja, hogy akkor mostantól évi 25 millió forintot kapjon az egyesület az önkormányzattal.

photo_camera Fotó: Tessely Zoltán/Facebook

A Bicskei Torna Clubról még azt érdemes tudni, hogy jó pár éve együttműködési megállapodást kötöttek a közeli Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, a ceremónián a Puskás Akadémia honlapja szerint részt vett Orbán Viktor és Tessely Zoltán, akkor még bicskei polgármesterként. A bicskeiek főként szakmai segítséget és az infrastruktúra javulását várták az együttműködéstől. Akkor Mészáros Lőrinc arról beszélt, hogy igyekszik majd kivenni a részét a mostoha sorsú bicskei sportpálya felújításából.

Mészáros egyébként szponzora a klubnak, de a pálya felújítását végül valahogy tao-pénzből, önkormányzati és állami támogatásból oldották meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.