Az újpesti képviselőtestület is beszállt a szurkolók és a belga klubtulajdonos közötti háborúba

nb1
2020 január 31., 17:12
comments 21

Határozati javaslatot fogadott el az újpesti képviselőtestület csütörtökön arról, hogy erkölcsi támogatásáról biztosítja „a hosszú idő elteltével újra egységes Újpest-szurkolókat”.

Ennek hátterében az áll, hogy az Újpest szurkolói háborúban állnak a klub tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel, amiért a belga üzletember 2017-ben lecserélte a régi címert egy újra. Azt mondta, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

photo_camera A régi címer és az új

A szurkolók gyűlölik a vécédeszkás új címert, az anyaegyesület is tiltakozott és perre ment a fociklub vezetésének a döntése miatt, de a belga tulajdonos hajthatatlan. Mostanra odáig jutott a vita, hogy az Újpest nagyobb, egymást nem kedvelő szurkolói vasárnap összeültek egy egyeztetésre, és bojkottot hirdettek a csapat meccseire.

Az Újpest most hétvégén térhet vissza a stadionjába, amit ősszel a gyep felújítása miatt nem tudott használni. Szombaton a Fehérvárt fogadják, egy héttel később a Fradit, de a szurkolók az ősi rivális elleni meccset is bojkottálni akarják.

A címervitába Újpest korábbi, fideszes polgármestere, Wintermantel Zsolt is beszállt többször, a korábbi logó visszaállítását követelve. A kerületben az őszi önkormányzati választások óta ellenzéki többség van, új polgármesterrel. De a téma ennek ellenére maradt a helyi politikában.

A szurkolók mellett kiálló javaslatot Szabó Balázs, a Jobbik frakcióvezetője nyújtotta be, azt megszavazta az ellenzéki frakciószövetség minden tagja megszavazta. Meglepő módon a 6 fős Fidesz-frakciónak viszont csak a fele támogatta az indítványt.

link Forrás

Nem mintha a Fidesz védené az NBI egyetlen külföldi klubtulajdonosát, időről időre felröppen a hír, hogy a NER melyik vállalkozója venné át a klubot, de Duchatelet egyelőre nem kapott olyan ajánlatot, amire igent mondott volna.

A 2018-as kupagyőzelmet Duchatelet a pályán ünnepelte
photo_camera Duchatelet a 2018-as kupagyőzelmet ünnepli Forrás: ujpestfc.hu

A hírre Cikória hívta fel a figyelmünket.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.