Haaland teljesítménye meredeken zuhan, átlagosan már csak 19 percenként lő egy gólt

Először volt kezdő a Dortmundban a télen igazolt Erling Haaland. Az első két meccsén csereként állt be. Az Augsburg ellen az 56. percben lépett pályára, akkor mesterhármast rúgott. A következő fordulóban, a Köln ellen a 65. percben küldte be az edzője, kettőt lőtt. 59 perc alatt 5 gól, átlagosan 12 perc kellett neki egy gólhoz

A harmadik meccsén, az Union Berlin ellen a 18. percben talált be először, Sancho góljával ekkor már vezetett a Dortmund.

Haaland egyelőre nincs kijelölve 11-es rúgónak, azt Reus lőtte be a 68. percben. Witsel is betalált, aztán a 76. percben - magához képest döbbentesen hosszú, 58 perces gólcsendet megtörve - jött megint Haaland. 

Aztán gólöröm és csere. 

Halland 136 perc alatt szerzett 7 gólt a Dortmundban, 8 lövésből. A hatékonysági statisztikája meredeken romlik: átlagosan a 12 perc helyett már 19 kell neki egy gólhoz.

5-0 lett a vége, a Dortmund az utolsó három meccse mindegyiként 5 gólt szerzett. A 15-ből 7-et a 19 éves norvég, nagyjából másfél meccsnyi alatt.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.