Újabb Maldini mutatkozott be a Milanban

Vasárnap az AC Milanban a Hellas Verona ellen csereként pályára lépett egy 18 éves játékos, Daniel Maldini. Ezzel háromgenerációs családregény íródott Milánóban. 

Daniel nagyapja, Cesare a szülővárosában, Triesztben lett profi focista, de 22 évesen szerződtette az AC Milan. 14 évig játszott a piros-feketéknél, ezalatt négy bajnoki címet nyert, 1963-ban a BEK-ben is diadalmaskodtak. 412 meccsen lépett pályára a Milanban. 34 évesen még egy évre eligazolt Torinóba, az volt az utolsó szezonja.

Fia, Paolo 1984-ben, 16 évesen mutatkozott be az AC Milanban. Az apjánál is nagyobb legenda lett, minden idők egyik legnagyobb védője klubszinten kizárólag a milánióaknál játszott, 41 évesen, 2009-ben vonult vissza. 25 évet húzott le a Milanban, 902 meccsen lépett pályára, 7-szeres olasz bajnok, ötször BEK/BL-győztes (gólt is szerzett a 2005-ös döntőben, a Liverpool elleni, végül elbukott fináléban, az 55. másodpercben).

Paolo fia, Daniel egyelőre csak pár percet kapott az AC Milanban csereként. 66 évvel az apja, és 36 évvel apja bemutatkozása után. A mostani Milan ugyanakkor nagyon messze van attól a két csapattól. 

Daniel nagyapjától és apjától eltérően ő nem védő, hanem támadó, már bemutatkozott az olasz utánpótlás válogatottban is. Az olaszban, pár anyja, az egykori modell Adriana Fossa révén venezuelai állampolgár is.

Nem automatikus a Maldinik újta az AC Milan első csapatához. Daniel 23 éves bátyja, Christian is focizik, de ő a Milan ificsapatából nem került fel a felnőttek közé, jeleng a negyedik ligás Pro Sesto játékosa. 

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon: