A csapnivaló gyepszőnyeg miatt letiltotta az Újpest stadionját az MLSZ

nb1
2020 február 05., 13:55
comments 45

Nem engedélyezi a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az Újpest hazai pályán meccseket rendezhessen, annyira rossz a stadion gyepszőnyege - jelentette be az MLSZ.

A hír annak fényében meglepő, hogy az Újpest ősszel éppen azért nem játszhatott hazai pályán, mert a lecserélték a gyepszőnyeget, fűtéssel látták el és újravetették a füvet. Júniusban kezdődtek a munkák, alaposan megcsúsztak vele, amit az Újpest FC ügyvezetője júliusban azzal magyarázott, hogy „semmiképpen sem szeretnénk kockáztatni a gyep minőségét, siettetni semmit nem akarunk. Adódnak problémák, mint például az időjárás, hol a nagy meleg okoz gondot, hol pedig az, hogy egy hétig esett nagyjából az eső. Emellett rengeteg építkezés zajlik, elég nagy csúszások vannak alapanyag-szinten”.

Az új gyepszőnyeget végül a téli szünetben készre jelentették, az MLSZ megvizsgálta, rendben találta, megadta az engedélyt, de az első meccsen, hétvégén a Fehérvár ellen kiderült, hogy nagyon rossz a talaj.

Az ellenfél Fehérvár játékosa, Kovács István már az egyébként nézhetetlenül rossz meccs után is célzott rá, hogy úgy tudja, kimaradt a rendes gyepet erősítő műfű. Ezután az MLSZ újra megvizsgálta a Szusza Ferenc Stadion gyepét, és arra jutottak, hogy

„a szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra”.

Ezért az MLSZ nem is engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.

Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre. Ezek között a magyar derbi, az Újpest-Fradi is. Amelyet egyébként az Újpest ultrái bojkottálnak a klub címere körüli háború miatt.

Az Újpest egyelőre egy rövid közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy az MLSZ január 31-én még arról hozott határozatot, hogy a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB1-es mérkőzés lebonyolítására. További részleteket később ígérnek.

A 444 fociblogját itt tudod követni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.