Dzsudzsákot sokkolta, hogy kitették az arab klubjától

foci
2020 február 05., 13:21
comments 93

Dzsudzsák Balázst, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát váratlanul érte, ezért sokkolta, hogy távoznia kell arab klubcsapatától, az al-Ittihad Kalbától.

A 33 éves játékos menedzsere, Vörösbaranyi József egy héttel ezelőtt még arról számolt be, hogy Dzsudzsák nyáron lejáró szerződésének 1 éves meghosszabbításáról tárgyalnak az Egyesült Arab Emírségek 14 csapatos élvonalában 11. helyen álló klubbal, ahol szerinte megbecsülik a 108-szoros magyar válogatott focistát, aki jól érzi magát.

Ezzel szemben a klub szakmai okokra hivatkozva lemondott a játékosról, aki az al-Ittihad nevű lapnak azt nyilatkozta: teljesen váratlanul érte, azért sokkolta őt a klub döntése, és nem ismeri azokat az okokat, melyek miatt megváltak tőle. A klubnál mindenkivel, így a vezetőkkel, a szakmai stáb tagjaival és a játékostársakkal is jó volt a kapcsolata, így ez biztosan nem állhat a válás hátterében – mondta.

Jelenleg nem tud a folytatáson gondolkodni, először szeretné megérteni a döntés hátterét.

Dzsudzsák Balázs az Izland elleni Eb-csoportmérkőzésen 2016. június 18-án.
photo_camera Dzsudzsák Balázs az Izland elleni Eb-csoportmérkőzésen 2016. június 18-án. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A lap szerint Dzsudzsák a liga egyik legjobb játékosának számított. 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, és a másfél szezon alatt a lap statisztikája szerint 36 meccsen 9 gólt szerzett, miközben 52-szer hozta helyzetbe a társait.

Az arab klub elnöke, Ali Husszain al-Logani az üggyel kapcsolatban elmondta: a csapat légiósainak foglalkoztatásáról a vezetőedző, Jorge Da Silva véleményezése után döntöttek, és annak kizárólag szakmai okai voltak.

Az al-Ittihad Kalba Dzsudzsák mellett egy másik légiósától, a hatszoros brazil válogatott Henriquétől is elköszönt, időközben pedig két külföldi játékost szerződtetett. (MTI)

A 444 fociblogját itt tudod követni a Facebookon

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.