Dzsudzsák szerint Európából is lett volna rá érdeklődő, de inkább az Emirátusokban akart maradni

magyar foci
2020 február 07., 19:58
comments 94

Nem érti, hogy miért rúgták ki az al-Ittihadtól, de úgy érzi, szintet lépett azzal, hogy az Al-Ain csapatához sikerült igazolnia. Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak nyilatkozott pénteken. A magyar válogatott csapatkapitányát a múlt héten teljesen váratlanul átadólistára tette korábbi klubja.

„Nem nyomoztam utána, a leginkább az bántott, hogy a szerződésbontással nehéz helyzetbe hoztak, hiszen a legtöbb országban már lezárult az átigazolási időszak. De nem estem kétségbe, hívtam Vörösbaranyi Józsefet, a menedzseremet, aki rögtön elkezdett az ügyemen dolgozni. Mindketten biztosak voltunk benne, lesz folytatása az itteni karrieremnek”

– mondta a játékos. Volt egy másik helyi csapat is, az al-Dzsazíra, amely érdeklődött válaszolt, sőt

„Európából is volt egy olyan klub, ahol örömmel fogadtak volna. Nagy durranás lett volna, ám miután időközben befutott az al-Ain érdeklődése, úgy voltam vele, inkább maradok.”

A konkrét csapatot nem nevezte meg, csak annyit árult el, hogy „meg volt kötve a kezünk, hiszen a magyar piac mellett már csak a cseh, a szlovák, vagy éppen az orosz átigazolási időszak van nyitva”.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Dzsudzsák szerint a válogatottbeli szereplése, és konkrétan a márciusi bolgárok elleni, sorsdöntő Eb-pótselejtező miatt is az volt a legjobb megoldás, ha az Emirátusokban marad. Nem akart utazgatni, más országba költözni, mert ott már megszokta a kröülményeket:

„Nem aggódtam amiatt, hogy csapat nélkül maradok, igenis fontos volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol megfelelő formába kerülhetek, hogy Marco Rossi számíthasson rám márciusban.”

Az egész klubváltási hercehurcát pozitívan értékeli:

„Utólag nem tudok elég hálás lenni azért, hogy felbontották a szerződésemet...”

Az interjút az alábbi talányos megjegyzéssel zárta:

„...most ezt kaptam a sorstól, de tettem is érte. Ingyen semmit sem adnak ebben az életben.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.