Lemondott Klinsmann, nem nagyon találnak megfelelő embert a Hertha kispadjára Dárdai távozása óta

németország
2020 február 11., 10:34
comments 35

Mindössze tíz meccs után távozik a Herthától Jürgen Klinsmann. Az edző Facebookon jelentette be a hírt.

link Forrás

Klinsmann november 27-én lett a Hertha vezetőedzője. Elődje az az Ante Covic volt, akit a nyáron neveztek ki Dárdai Pál helyére. Covic is mindössze 12 meccsen irányíthatta a berlinieket.

A korábbi állandósághoz képest - Dárdai 2015 február és 2019 június között 172 meccsen ült a Hertha kispadján - már a második edző távozik fél éven belül.

Pedig a Dárdai korszakot lezáró Covic ígéretesen kezdett, a Bayern München elleni 2-2-vel idegenben. Azt várták tőle, hogy aktívabb, támadóbb futballt játszik majd a csapat, mint Dárdai idején. A folytatás már sokkal gyengébb volt, a korábban a középmezőnyhöz tartozó, Európa-ligás helyért hajtó, azt időnként elcsípő Hertha Coviccsal már a kiesés ellen küzdött. Ezen a november végén érkező Klinsmann csak kicsit tudott javítani (3 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség), a 15. helyről a 14. helyre lépett a Hertha.

photo_camera Fotó: Andreas Gora/dpa Picture-Alliance/AFP

Korábban német lapok arról írtak, hogy Klinsmann csak nyárig marad, a helyét a berliniek korábbi játékosa, Niko Kovac veszi majd át, akit novemberben menesztett a Bayern München.

Az új edzőnek jóval erősebb kerete lesz, mint tavaly, vagy akárcsak ősszel. A játékospiacon sokkal aktívabb a Hertha, mint Dárdai idején volt. Nyáron 20 millió euróért megvették Lukebakiót a Watfordtól, de most télen húztak bele igazán, szerződtették Piateket a Milanból (22 millió eurót), Cunhát a Leipzigből (18 millió euró), Santiago Ascacíbart a Stuttgartból (11 millió euró) és Lucas Tousart a Lyonból (25 millió euró, de csak a nyáron érkezik).

A 444 fociblogját a Facebookon is tudod követni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.