Dübörög az akadémiai rendszer: izraeli középpályást magyarítana a válogatottba Rossi

magyar foci
2020 február 12., 10:01
comments 36

Marco Rossi szövetségi kapitány szemet vetett az izraeli Hapoelben játszó 25 éves középpályásra, Omri Altmanra, írja a Nemzeti Sport az izraeli One című lapra hivatkozva. A magyar útlevéllel is rendelkező játékos 17 évesen a Liverpoolnál és az Arsenalnál is járt próbajátékon, végül a Fulhambe került. Két év után visszatért Izraelbe a Maccabi Tel-Avivba, onnan szerződött jelenlegi klubjához, a Hapoel Tel-Avivhoz. Altman végigjárta az izraeli korosztályos válogatottakat, de a felnőttbe nem hívták be. Mostanáig, a One szerint ugyanis azzal

utasították el az MLSZ megkeresését, hogy a jó formájának köszönhetően végre meghívott kapott, a Skócia elleni Eb-pótselejtezőn debütálhat.

Az MLSZ a Nemzeti Sportnak úgy kommentálta az ügyet, hogy

„a magyar válogatott szövetségi kapitánya és szakmai stábja folyamatosan minden olyan játékost monitoroz – Magyarországon és határainkon túl is–, aki a FIFA és az UEFA szabályai szerint pályára léphet a magyar válogatottban. Amennyiben bármelyikük a magyar válogatottban szeretne játszani és ezen felül a szövetségi kapitány megítélése szerint a nemzeti együttes hasznos tagja tud lenni, akkor arról az MLSZ tájékoztatni fogja a közvéleményt.”

A 444 fociblogját a Facebookon itt tudod követni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.