A Nemzeti Sport olyan beszámolót írt a Fradi-Fehérvárról, hogy azt minden fociszurkoló megkönnyezi

nb1
2020 február 16., 09:38
comments 69

Rangadó volt szombat este a magyar bajnokságban, az elsőszámú kirakatcsapat, a Ferencváros fogadta a második számú kirakatcsapatot, a Fehérvárt. A nemzetstratégilag kiemelt jelentőségű Nemzeti Sport pedig elérkezettnek látta az időt, hogy a meccsről szóló beszámolójában visszavágjon a magyar futballt ért sérelmekért. Az összesért. Íme:

„Lehet szidni a magyar futballt, szapulni a légiósokat, számon kérni a reményvesztett tehetségeket, ám ezen a szombaton ismét bebizonyosodott, hogy ha magyar futballról van szó, az emberek igenis képesek megőrülni. Szombat este talpig zöldbe öltözött drukkerek, arcfestékkel kipingált tinédzserek, apukájuk nyakában üldögélő, sálat szorongató gyerkőcök vonultak a Groupama Aréna felé. Azt is írhatnánk: minden a régi szép időket idézte, annyi különbséggel, hogy míg tíz-tizenöt esztendővel ezelőtt a lovas rendőrök és a vízágyúval felszerelt rohamkocsik is hozzátartoztak egy-egy Üllői úti rangadóhoz, most mindenki fegyelmezetten, rendben sétált a járdákon.”

Vagyis még a régi szép időknél is jobbak a mostani szép idők. A valóban a régi szép időkre emlékeztető írás így folytatódik:

„A stadion környékét ellepték a ferencvárosi szurkolók, a főbejárat melletti étkezde és kávézó zsúfolásig megtelt bizakodó drukkerekkel, a sör, a szendvicsek, a sós ropi és a perecek úgy fogytak, hogy a büfések alig győzték feltölteni a készleteket. Nagy nap volt a szombati a Ferencváros és a Mol Fehérvár életében.”

De még itt sincs vége:

„A szurkolók nem véletlenül voltak a megszokottnál jóval hamarabb az aréna környékén. Mindenki izgatott volt, mindenki az esélyekről akart beszélni, senkit sem érdekelt az ázsiai koronavírus és az elmúlt napok hírei. Elvégre a hazai pályán legjobban szereplő csapat fogadta a legeredményesebb idegenben játszót. Olyannyira különleges volt a rangadó, hogy a ferencvárosi kabalát, az élő sast reptető állatidomító is a családjával érkezett az arénába. Míg máskor egymaga hozza karján a madarat, most párjával és két kisgyermekével lépdelt a pálya szélén.”

A bajnoki címet is befolyásoló rangadón a Fradi nyert 1-0-ra, és úgy vezeti 6 ponttal a bajnokságot a Fehérvár előtt, hogy két meccsel kevesebbet játszott. Egyébként nem volt telt ház, 15 ezren mentek ki, a székek negyede üres maradt.

Szombaton a többi meccsen ennyien voltak a hivatalos nézőszámok alapján:

  • Diósgyőr-Paks 2-0, 3245 néző (14 655 férőhelyes a stadion, 22 százalékos kihasználtság)
  • Debrecen-Mezőkövesd 1-3, 3020 néző (a debreceni stadion 20 ezres, 15 százalékos volt a kihasználtsága)
  • Zalaegerszeg–Újpest 2–1, 3089 néző (a stadion 11200 férőhelyes, 27,5 százalékos kihasználtság)
  • Kaposvár–Honvéd 0–1, 1013 néző (6150 férőhelyes a stadion, 16,5 százalékos kihasználtság)
  • Puskás Akadémia-Kisvárda 3-1, 821 néző (3800 férőhelyes a stadion, 21,6 százalékos kihasználtság)
photo_camera Felcsút, hivatalos nézőszám: 821

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.