A Barcelona elnöke állítólag felbérelt egy céget, hogy kamuprofilokkal támadják az ellenfeleit, köztük Messit és Piquét is

Elég nagy botrány dagad a Barcelona körül. A katalán Cadena SER rádió műsorában az hangzott el, hogy a klub egymillió eurót fizet egy I3 Ventures nevű PR-cégnek, amelyik facebookos és twitteres kamuprofilokkal igyekszik a közösségi médiában egyrészt fényezni Josep Maria Bartomeu elnököt, másrészt lejáratni a klubvezető ellenfeleit. 

Josep Maria BartomeuFotó: LLUIS GENE/AFP

Utóbbinál elég széles a kör, a szerződés alapján végzett kamu ócsárlásokból kijutott nemcsak a potenciális rivális elnökjelölteknek, de volt játékosoknak, mint Xavi és Puyol, plusz Guardiolának, de a klub pénzéből szólták le a szerződéshosszabbításán vacilláló Messit, és támadták be a feleségét, ahogy kapott Gerard Pique is, mert a játék helyett a tenisz megreformálására koncentrál. A fizetett béna mémekből a Marca egy összeállítást is közölt. 

A spanyol sajtó által átvett információk szerint a klub 2017 óta áll szerződésben a I3 Venturesszel. A cégre azután figyeltek fel, hogy Messi nemrég szokatlan módon a közösségi médiában szólt vissza Eric Abidal sportigazgatónak, aki a játékosok hozzáállását bírált egy interjúban. A kamuprofil oldalak egységesen Bartomeu elnököt kezdték magasztalni, amiért higgadtan kezelte a helyzetet, és megnyugtatta a kedélyeket. 

A Barcelona délután közleményt adott ki. Ebben azt elismerik, hogy kapcsolatban állnak a közösségi médiát monitorozó I3 Venturesszel, de szerintük a cég nincs kapcsolatban a hírekben szereplő áloldalakkal. Ha ez mégis kiderülne, akkor azonnal szerződést bontanak. 

A rossz átigazolások és a gyenge klubvezetés miatt régóta lappangó feszültségek az új botrány miatt most újra felszínre törhetnek a Barcelonánál. (Forbes)

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.