Gulácsinak nem tudott gólt rúgni a Tottenham Londonban

Hat éve volt utoljára magyar játékos a Bajnokok Ligája kiesése szakaszában, akkor Szalai Ádám a Schalkéval jutott el a 16 közé (ahol a Real 9-2-es gólkülönbséggel verte ki a német csapatot). Most Gulácsi Péter a Lepziggel jutott el a 16 közé, ahol az első meccsen a Tottenhammel játszottak Londonban. 

A németek esélyeit növelte, hogy az angoloktól hiányzott a sérült Kane és a frissen harcképtelen koreai Szon is. A kispadon pedig a tavalyi menetelést levezénylő, BL-döntőig jutó Pocchettino helyett már Mourinho ült, akinek a csapatai egyre inkább valami rettenetesen unalmas, elképzelés nélküli játékot mutatnak be. Pont olyan szürke darálást, mint a Tottenham a Leipzig ellen az első félidőben. (A lipcseieknek a védelemben akadtak gondjai, Willi Orbán és Konaté jóideje sérült, Upamecano az eltiltását töltötte.)

A németek a szünetig jobbak voltak, Gulácsinak egy nagy védést kellett bemutatnia a 8. percben.

Aztán a 49. percben ért le Moura közeli próbálkozására. 

A fölényben játszó Leipzig az 58. percben szerezte meg a vezetést. Davies nagyot rúgott Laimerbe a 16-oson belül, a büntetőt Werner értékesítette. A csatárnak ez volt a 7. BL-gólja, mindegyiket idegenben szerezte. 

A kapott gól után Mourinho cserélt, az angolok pedig váratlanul életjeleket mutattak. Gulácsi a harmadik nagy bravúrját a 73. percben mutatta be, Lo Celso szabadrúgását ujjheggyel tolta kapufára. 

Előtte a lipcseiek a meccs legnagyobb helyzetét hagyták ki egy gyors kontra után. Az utolsó 20 percben a Tottenham átvette az irányítást, de igazán nagy helyzetig nem jutottak el, maradt a németek számára kedvező 1-0. 

A másik meccsen a BL idei meglepetéscsapata, az Atalanta 4-1-re verte hazai pályán a Valenciát.  

1-0

2-0

3-0

4-0

4-1, amivel maradt havlány reménye a Valenciának. 

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon: