Marco Rossi: A játékosoknak alig marad energiájuk a nagy mérkőzésekre, mert kimerülnek a meccs előtti felkészülésben

"Teljes biztos vagyok, hogy a válogatott játékosaiból nem a motiváció hiányzik. Képesek sokat futni, küzdenek. De néha, nem azt mondom, hogy önbizalomhiányosak a nagy meccseken, de amit biztosan látok, hogy alig marad energiájuk ezekre a nagy mérkőzésekre, mert kimerülnek a meccs előtti felkészülésben," mondta az M4Sportnak a válogatott szövetségi kapitánya. Marco Rossi hozzátette:

"csak olyan játékosokat szeretnék kiválasztani, akik képesek meghalni a válogatottért."

A kapitány beszélt Sallai Rolandról és Szoboszlai Dominikról, akik szerinte nagyon ígéretes játékosok, 

"de még nem topjátékosok. Nagy ígéretek, de még dolgozniuk kell azon, hogy azzá váljanak. A Wales elleni meccsen pontosan láthattuk a különbséget. Az igazi topjátékosok ugyanis eldöntik a legfontosabb mérkőzéseket. Ezen a meccsen ez a játékos Ramsey volt. Háromszor ért labdához és két gólt szerzett. Bale ugyanez."

A bolgárok elleni végső keretről majd csak az utolsó héten fog dönteni, de nagy bajban van: Willi Orbán sérült, Kádár Tamás pedig nem játszik állandóan, biztosan be kell hívni új védő játékost. A közelmúltban klubot váltó Dzsudzsákra biztosan számít. 

„Nagyon fontos, hogy mindenki megértse: a magyar válogatott nem Marco Rossi csapata, és nem is Dzsudzsák Balázsé, hanem a magyar embereké,”

jegyezte meg. 

A 444 fociblogját a Facebookon itt tudod követni:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.