A Bayern Londonban verte a Chelsea-t hárommal, a Barcelona döntetlen játszott Nápolyban

A Bayern München alighanem elrendezte a továbbjutást a BL-nyolcaddöntő első meccsén, miután Londonban nyertek a Chelsea ellen 3-0-ra. Az 51. és az 54. percben Gnabry lőtt gólt, mindkétszer Lewandowski passzából.

Az első:

És a második:

Gnabry 6 gólt szerzett eddig a BL-ben, mind a hatot Londonban (négyet a Tottenham, kettőt a Chelsea ellen).

Aztán a gólpasszok után gólt is lőtt Lewandowski. Érdemes nézni, hogy a társai nem őt, hanem a gólpasszt adó Daviest indultak ünnepelni. 

Ezután kiállították még a Chelsea-ből Alonsót. Münchenben kellene feltámadnia az angoloknak, a látottak alapján erre semmi esély. 

A másik meccs, a Napoli-Barcelona első félideje meglehetősen unalmas volt. Gattuso terve az volt, hogy az olaszok megszállják a saját térfelüket a kaputól 18-25 méterre, a katalánoké pedig nem tudni, mi volt. Mindenféle ötlet nélkül passzolgattak, Messi kedvetlenül sétálgatott 1 vagy 2 védő társaságában, időnként visszalépett a labdáért, de ő sem tudott kinek passzolni a védőerdőben. Ha eljutottak az oldalvonalig, onnan rendre rossz passzokat küldtek középre. Aztán a semmiből a 30. percben a Napoli megszerezte a vezetést, Firpótól a saját térfelén elpattant egy visszapasszolt labda, elvették tőle, a kontra végén Mertens 16-ról senkitől nem zavartatva berúgta. 

Ezután a szünetig  folytatódott minden úgy, mint addig, hiába volt a katalánoknál többet a labda, a 16-oson belülre nem tudták azt eljuttatni, de még lövőhelyzetben sem kerültek távolról, nem is találták el a kaput. 

A második félidőben Busquets előbb úgy letalpalta a gólszerző Mertenst, hogy a belgát le is kellett cserélni, aztán az 58. percben egyenlített a Barcelona. Busquets adott szép passzt Semedónak, aki beadott jobbról, Griezmann bevágta. 

Jobb lett a meccs, a Napoli is támadni kezdett, Milik passza után Callejón egyedül maradt Ter Stegennel szemben, de a német kapus kivédte a lövést. Aztán a Barcelona az addigi legszebb támadását vezette, Messi nagy csellel játszotta magát tisztára két védő között, kitette Vidalnak, aki bepasszolta középre, Messi rástartolt, de belecsúszott Ospina mellkasába. Nem volt szándékos, de sárgát kapott érte az argentin. 

Az olaszok kicsit elfogytak a végére, a Barcelona passzolgatása a korábbi tanácstalanság után már inkább magabiztos labdatartás volt, amiből sokkal könnyebb jutottak el a kapuig, mint az első félidőben. Aztán az utolsó percekben kiállították a katalánoktól Vidalt és bokasérülés miatt le kellett cserélni Pique-t. Maradt az 1-1.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.