Megint kikapott a Liverpool, a Chelsea kiverte őket az FA-kupából

anglia
2020 március 03., 22:37
comments 54

Pocsék szériába került a februárig nagyszerűen játszó Liverpool. A megállíthatlannak tűnő csapatnak a jelek szerint nem jött jól az angol bajnokság újítása, a két hét szünet február elején, mert azóta rendszeresen lefullad a korábban tökéletesen működő gépezet.

A pihenről visszatérve gyötrelmes meccsen csak 1-0-ra verték a bajnokság utolsó helyén álló Norwichot a csereként beállt Mané góljával, aztán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén az Atletico Madrid otthonában kaptak ki 1-0-ra. Jött egy fordulatos, de szintén csak egygólos (3-2) győzelem otthon az akkor ugyancsak kiesőhelyen álló West Ham ellen.

Ezek már a kínkeserves győzelmek sem jöttek, sőt. Most hétvégén a Liverpool elveszítette a 44 meccses veretlenségét a bajnokságban, a meccs előtt kiesőhelyen álló Watford nagyon simán, 3-0-ra verte őket. (Ezt megelőzően 2019 januárban kaptak ki a Manchester Citytől.)

Kedden este pedig a Liverpool kiesett az FA-kupából is. A sérülések miatt erősen tartalékos Chelsea 2-0-ra verte a néhány játékost (Szalah, Firminó és Milner kispados volt, Trent Alexander-Arnold keretbe sem került) pihentető liverpoolikat. Az mondjuk nem világos, hogy Klopp mire spórolt, mert a bajnokság már lefutott, a hétvégi bajnokit simán beáldozhatta volna az FA-kupa és a BL-érdekében.

Nem lehet azt mondani, hogy a Liverpoolnak ne lettek volna helyzetei.

link Forrás

De feltűnően bizonytalanok voltak hátul, még van Dijk is.

Az általában Alison mögött padozó Adrián ilyen potyát kapott.

link Forrás

Ez a második gól:

link Forrás

De mindkét csapatnak volt számos helyzete még. A Liverpoolon az sem segített, hogy Klopp beküldte a kispadról Szalah-t, Firminót és Milnert. Leginkább mintha a sérült Henderson hiányozna.

Volt az a bájos történet a 10 éves manchesteri szurkolóról, aki még a liverpooliak robogása idején levélben kérte meg Jürgen Kloppot, hogy ne nyerjenek már több meccset. A német edző személyesen válaszolt a fiúnak, megemlítve neki, hogy „a múltban vesztettünk meccseket és a jövőben is fogunk, mivel ilyen a futball”. Azóta már háromszor kikaptak.

link Forrás

A mostani rossz széria előtt a Liverpool 66 meccsen veszített háromszor, most összejött a három zakó négy meccs alatt. A bajnokság már akkor is meglesz, ha 10 éves manchester szurkolókkal állnak ki, de a Bajnokok Ligájában a visszavágó kemény lesz az Atletico ellen jövő szerdán.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.