Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal kerültünk egy csoportba a Nemzetek Ligájában

Sorsoltak a Nemzetek Ligájában. Ez az a sorozat, ami barátságos meccsek helyett kitölti az Európa-bajnoki vagy világbajnoki selejtezők között időt és lehetőséget ad pár csapatnak, hogy ki is jussanak ezekre a tornákra. Ezzel próbál majd élni - még az első Nemzetek Ligája sorozatnak köszönhetően - a magyar válogatott is március végén. 

Az eddig sem egyszerű lebonyolítási rendszert megint megkavarták, aminek köszönhetően hirtelen a C csoportból a B csoportba találtuk magunkat (a németek pedig nem mellékesen nem estek ki szégyenszemre az A csoportból). 

Miután itt olyan a rendszer, hogy sem a legjobbak, sem a leggyengébbek közül nem kaphatnak ellenfelet a B csoport tagjai, hanem összesorsolják őket, ez eleve azt jelentette, hogy nem kaphattunk könnyű ellenfelet (nem mintha Andorra óta lenne ilyen számunkra). 

A mi négyesünk így néz ki: Oroszország, Szerbia, Törökország, Magyarország. 

A csoportmeccsek ősszel lesznek, mindenki játszik mindenkivel otthon és idegenben is. 

A csoportelső följebb lép az A csoportba, az utolsó kiesik a C-be. A Nemzetek Ligája döntője jövő nyáron lesz. Az egész folyamat végén a Nemzetek Ligájából két olyan csapat csatlakozhat a 2022-es világbajnokság pótselejtezőjéhez, amelyik nem jutott ki a kvalifikáción a vébére, és nem lett csoportmásodik sem. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.