Ilyen még nem volt: képregényben küldte el a francba a győri polgármester a kunyeráló fociklub-tulajdonost

Váratlan, de annál szórakoztatóbb elemmel bővült a péntek óta tartó győri focikomédia. A város polgármestere ugyanis egy eredeti képregény formájában jelezte, hogy mit gondol Mányi Józsefről, az Nb2-es ETO tulajdonosáról.

A sztori egyébként azzal indult, hogy a Kisalföld pénteken interjút közölt Mányival, amiben a klubtulaj elmesélte, hogy január végén találkozott Dézsi Csabával, Győr új polgármesterével, aki közölte vele, hogy a város nem támogatja tovább a csapatot. 

Mányi verziójában a beszélgetés közben a szintén jelen lévő Petrov Iván polgármesteri biztos arról beszélt, hogy a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek.

Mányi szerint Dézsi olyant is mondott, hogy hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni. 

Mányi időközben lemondott a klubelnöki pozícióról és bejelentette, hogy tulajdonosként is távozna.

Most Dézsi is elmesélte, hogy az ő emlékei szerint mi történt ezen a bizonyos személyes találkozáson. Nem is akárhogyan: az erről szóló fb-posztban ugyan szerepel egy szöveges rész is, de a lényeg egy képregény.

A Dézsi által felidézett beszélgetésnél tökéletesebb példa nem lehetséges annak bemutatására, hogy miért teljes tévút a foci magyar modellje, vagyis a profi futballcsapatok állami-önkormányzati eltartása:

“Mányi tulajdonos úr megkérdezte tőlem, hogy mennyi pénzt tudok adni idén? Visszakérdeztem, hogy mikor lesz a csapat NBI-es? Azt mondta, hogy ez hosszú távon sem szerepel a terveiben, s az előző polgármester biztosította arról, hogy “nem lesz a csapatnál teljesítmény kényszer” Akkor mi a túróra kell a pénz?!? Mi az, hogy egy profi csapatnál nincs teljesítmény kényszer?!?!”

Dézsi a jelek szerint ezen nagyon bepöccent:

“Ezután biztosítottam arról, hogy ezzel a mentalitással nem tudok azonosulni soha... sem mint sportoló, sem mint életeket mentő orvos, sem mint polgármester. Küzdjenek a mindenit, mintha az életük múlna rajta!”

Annyira, hogy ezt az alant látható képregényt alkotta. Ennek a hátteréhez hozzátartozik, hogy a szenvedélyes papagájtulajdonos orvos-polgármester Gerzson és Panka kalandjai címen publikált korábban mesekönyvet, aminek főszereplője a családja és a címadó családi óriáspapagájok.

Ja és igen: a képregény szemüveges, bajszos-szakállas főszereplője maga Dézsi:

Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, polgármester.Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.