Gulácsi oda-vissza lehozta a BL-nyolcaddöntőt kapott gól nélkül

Sok izgalmat nem tartogattak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi visszavágói. A történelme legnagyobb sikerét aratta az Atalanta, az olasz csapata a hazai 4-1 után idegenben is megverte a Valenciát 4-3-ra, a koronavírus miatt zártkapus meccsen. (Az Atalanta szurkolói a visszaváltott jegyek árát, mintegy 40 ezer eurót felajánlottak a járvány ellen küzdő bergamói kórháznak.) Az olaszok már a 3. percben 11-esből megszerezték a vezetést, szertefoszlatva ezzel a csodában reménykedő olaszok álmait. A büntető a szlovén Josep Ilicic értékesítette, aztán rúgott még hármat. 32 évesen ő a legidősebb játékos, aki 4 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. 

Fotó: -/AFP

A meccs végén az Atalanta játékosai üzentek a bergamóiaknak.

Idegenbeli győzelme után a visszavágót már az első félidőben lerendezte a Leipzig a Tottenham ellen. Annál is nagyobb különbség volt a németek javára az első 45 percben, mint amit az angoloktól hiányzó sok sérült indokolt volna. Mourinho teljesen ötlettelen és eszköztelennek tűnt a kispadon. A németek 3-0-ra nyertek, a tavalyi döntős Tottenham 4-0-s összesítéssel esett ki. Vagyis a Leipzig kapujában álló Gulácsi Péter nem kapott gólt a két meccsen. 

Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Itt voltak nézők a meccsen, de azért a végén kézfogás helyett Mourinho és Julian Nagelsmann csak alkaroztak egyet. A meccs elején 

És a végén is.

Fotó: RONNY HARTMANN/AFP
Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP