Nem utazhattak el az Atalanta szurkolói történelmük legszebb estéjére, a visszakapott jegyárat felajánlották egy járvánnyal küzdő bergamói kórháznak

Örömünnepre készültek az olasz meglepetéscsapat, az Atalanta drukkerei a Bajnokok Ligájában, miután az első meccsen hazai pályán 4-1-re győztek a Valencia ellen a BL nyolcaddöntőjében. A visszavágót azonban a koronavírus miatt nézők nélkül rendezték meg Spanyolországban. 

A megvásárolt jegyek árát visszakapták az olasz szurkolók. Az összesen mintegy 40 ezer eurót azonban közös döntéssel felajánlották egy, a járvány gócpontjában lévő, a kórral elkeseredett küzdelmet folytató bergamói kórháznak. 

„Történetünk egyik legszebb estéje lehetett volna, de a vészhelyzet minden mást háttérbe szorított. Ezekben a nehéz időkben hősök küzdenek mindenki egészségért, ráadásul nem áll rendelkezésükre elég forrás sem. Ezért döntöttünk úgy, hogy a bergamói kórháznak adományozzuk a visszatérített jegyárakat, azaz mintegy 40 ezer eurót” – idézte az Atalanta szurkolói csoportjának a közleményét a Nemzeti Sport.  

Az Atalanta idegenben is nyert 4-3-ra, és a nyolc közé jutott. 

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.