Egyetlen olasz csapatból 7-en is megfertőződtek a koronavírussal

olaszország
2020 március 14., 20:08
comments 5

A genovai székhelyű Sampdoria labdarúgócsapatból már hét játékosnak lett pozitív a koronavírus-tesztje. Bartosz Bereszynski az Instagramon jelentette be, hogy mindenféle óvintézkedés ellenére elkapta a kórt.

link Forrás

A járvány villámgyorsan söpört végig a csapaton. Csütörtökön jelentették be, hogy Manolo Gabiadini tesztje pozitív lett (a csatár belázasodott, rosszul érezte magát, ezért tesztelték). Elkülönítették, de a csapattársai közül két napon belül Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby és Fabio Depaoli, illetve most Bereszynski szervezetétben is kimutatták a betegséget.

Olaszországban a Juventusnál és a Fiorentinában is van olyan játékos, aki elkapta a vírust, de további fertőzést ezeknél a csapatoknál eddig nem jelentettek.

Európában szinte az összes bajnokság leállt. A szünetet kihasználva több játékos is üzent a koronavírus helyzet miatt. Ronaldo, aki Juventus-játékosként maga is karanténban van, azt írta, hogy nehéz pillanat ez mindenki számára. Nem mint futballista, hanem mint apa, és mint fiú kér mindenkit, hogy tartsa be az Egészségügyi Világszervezet tanácsait, mert az emberi élet védelme minden másnál fontosabb. Együttérzését fejezte ki azokkal, akik elvesztették a hozzátartozóikat, és kitartást kívánt a betegeknek. Külön kitért az egészségügyi szakemberekre, akik a saját életüket kockáztatva is harcolnak mások megmentéséért.

link Forrás

Messi is megszólította a követőit, szinte ugyanazt üzenve, mint Ronaldo, vagyis kövessék az emberek a hatóságok és az egészségügyi szervezetek utasításait. Sok erőt kívánt a betegség ellen a frontvonalban harcoló egészségügyiseknek. És arra szólított fel mindenkit, hogy maradjon otthon, és töltse az idejét a szeretteivel

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.