Törökországban is felfüggesztették bajnokságot, Európában már csak Fehéroroszország nem fújta le azt

Törökországban is felfüggesztették a labdarúgó-, a kosárlabda- és a röplabda-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

Az üres Antalya stadion március 16-án.Fotó: Mustafa Ciftci/Anadolu Agency

Mehmet Muharrem Kasapoglu ifjúsági és sportminiszter ma találkozott a három sportági szövetség vezetőivel, majd bejelentette a további küzdelmek szüneteltetését.

A labdarúgó-bajnokság múlt hétvégi fordulóját zárt kapuk mögött rendezték, néhány játékos és edző ennek ellenére a halasztást szorgalmazta.

Európában így már csak egy helyen, Fehéroroszországban zajlik labdarúgó-bajnokság, ahol éppen ma rendezték az új szezon nyitómérkőzését.

Luka Jovics ellen bűnvádi feljelentést tettek

A szerbiai Blic azt írja, a rendőrség bűnvádi feljelentést tett Luka Jovics, a Real Madrid szerb focistája ellen, mert nem tartotta be a házi karanténra vonatkozó szabályokat, amikor hazatért Szerbiába.

A szerb kormány rendelkezése szerint azok, akik Spanyolországból jönnek Szerbiába, 28 napos házi karanténra kényszerülnek, de ezt Jovics megszegte: az illetékes szervek hiába keresték a megadott címen, és figyelmeztették a focistát, legközelebb előállítják. Jovics ellen bűnvádi feljelentést tettek.

Jovics a múlt héten ment Madridból Belgrádba, és többen is látták a szerb fővárosban sétálni. Bár Spanyolországban negatív lett az eredménye, a szabály rá is vonatkozik.

Szerbiában a házi karantént megszegőket 1270 euróra büntethetik, de 1-től 12 évig terjedő börtönt is kaphatnak.

Spanyolországban szerdáig 14 535 fertőzöttet regisztráltak, közülük 1081 gyógyult meg, 630-an meghaltak. Madridban 5637 ember kapta el a vírust, és 390 halálos áldozat van. Szerbiában reggel 8 óráig 97 embernél mutatták ki a fertőzést. (NSO MTI)