Kirúgták a szlovák élcsapat focistáit, hogy a szerényebben kereső utánpótlásedzőknek maradjon reménye a túlélésre

Radikális lépésről határozott a szlovák bajnokság egyik sikercsapatának tulajdonosa,  Jozef Antošík. Úgy döntött, hogy felszámolja a bajnokság második helyén álló, korábban hétszeres bajnok Zsolnát, azaz az  MŠK Žilina-t. 

A klub először megpróbált egyezkedni a legtöbbet kereső profi játékosaival, hogy csökkenthessék a fizetésüket. Ebbe azonban nem mentek bele, és azt üzenték, hogy a nevükben egy érdekvédelmi szervezet vezetője tárgyalna csak a klubbal a továbbiakban. Erre a klubot fenntartó társaság felszámolása mellett döntött a tulajdonos. 15 focistának máris felmondtak: ők a legjobban keresők, és azok, akiknek idén lejárt volna a szerződésük.

A klub tulajdonosa azt mondta, hogy ők jórészt a játékosaik eladásából élnek, és a bajnokságok európai leállása miatt semmilyen bevételre sem számíthatnak most, sőt, a legutóbb Hollandiába eladott focistájuk után sem érkezett meg a pénz. Ebben a helyzetben arra törekedtek, hogy inkább az utánspótlásedzőket, és a klub szerényebben kereső alkalmazottait fizessék ki, ameddig csak tudják, és a sokat kereső labdarúgók bírják ki, hogy a járvány miatt elrendelt korklátozások feloldásáig kevesebbet pénzt kapnak. 

A Zsolna focistáinál együttműködőbbnek bizonyultak egy másik profi klub, a Barcelona játékosai. Az ott játszó Lionel Messi éppen a zsolnai felszámolás hírének napján jelentette be a Twitteren, hogy társaival együtt belement, hogy a bérük 70 százalékát ne kapják meg, hogy a klub jóval kevesebbet kereső egyéb alkalmazottai megkaphassák a bérüket e nehéz időkben is. (Bumm.sk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.