30 százalékkal csökkentette a fizetéseket a Diósgyőr

A magyar élvonalbeli klubok közül elsőként reagált a járvány okozta gazdasági válságra a Diósgyőr: fizetéscsökkentésről állapodott meg a játékosokkal. A Nemzeti Sport beszámolója szerint "rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról." A DVTK honlapján Sántha Gergely, a klub elnöke a döntést azzal indokolja, hogy annak

„egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt.”

Sántha hozzáteszi: "Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.