London polgármestere a fociklubok segítségét kérte, hogy szükségkórházaknak használhassák a stadionjaikat

angol foci
2020 március 31., 19:11
comments 23

A főváros futballklubjainak a segítségét kérte a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Sadiq Khan londoni polgármester.

Sadiq Khan 2016. június 8-án Londonban.
photo_camera Sadiq Khan 2016. június 8-án Londonban. Fotó: Ray Tang/Anadolu Agency

A városvezető levélben fordult több Premier League- és második vonalbeli egyesülethez annak érdekében, hogy azok bocsássák a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) rendelkezésére az orvosi stábjukat.Khan emellett azt is szeretné elérni, hogy az NHS szükségkórházak felállítására használhassa a klubok stadionjait, edzőközpontjait és parkolóit, emellett szállást szerezzen az NHS munkatársainak.

A Chelsea már korábban felajánlotta a segítségét: az NHS alkalmazottai ingyen lakhatnak a Stamford Bridge közelében lévő egyik hotelben. A Tottenham Hotspur pedig azért nem kapott levelet a polgármestertől, mert a klub stadionját már hasznosítják a járvány elleni küzdelemben, és a klub mindenben együttműködik a városháza dolgozóival. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.