Karanténból karanténba jár, de ebből végül még hasznot is húzhat a legjobb koreai játékos

Elég viharos hetei vannak a Tottenham játékosának, Szon Hung Minnek, de lehet, hogy a végén még jól jön ki belőle. Nagy formában volt az idényben, február 16-án is az ő 94. percben lőtt góljával nyertek az Aston Villa ellen.

Fotó: BEN STANSALL/AFP

A lefújás után derült ki, hogy sérülten játszotta végig a meccset. Megvizsgálták, eltört a karja, műteni is kellett. Az operációra hazautazott Dél-Koreába. Amikor visszatért Londonba, akkor Dél-Koreában már tombol a koronavírus, ezért Szonnak kéthetes karanténba kellett vonulnia. Amikor a járvány Nagy-Britanniában is terjedni kedzett, a bajnokságot felfüggesztették. Szon közben gyógyult, de a rehabilitációt nem tudta a Tottenham edzőközpontjában végezni, mert azt bezárták.

Így aztán megint hazautazott a múlt héten, ami miatt ismét karanténba került. Időközben ugyanis a koreaiak is kéthetes vesztegzárra kötelezik a külföldről érkezőket, hogy ne hordozzák vissza a vírust. 

Szon most azt tervezi, hogy ha már így alakult, akkor túlesik az őt évek óta üldöző problémán, és letölti a kötelező sorkatonai szolgálatát. Ez elvileg 21 hónap lenne, de Szon kedvezményt kapott, miután tagja volt a 2018-ban Ázsia-kupát nyerő válogatottnak. Négy hetet így is le kell töltenie. 

Az angol bajnokságot elvileg április 30-áig függesztették fel, de várhatóan még ezen a héten bejelentik, hogy meghosszabbítják a szünetet. Ha így lesz, Szon bevonul. Addig letölti a második karanténját is. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.