Miközben az ország lakóit az otthonmaradásra biztatják, a Fradi focistái már a múlt héten újrakezdték az edzéseket

Úgy tudjuk, hogy a Ferencváros focistái minimum múlt szerdán újrakezdték az edzéseiket. 

Ma írt cikket arról a Nemzeti Sport, az újrakezdés konkrét időpontjának megjelölése nélkül, hogy a Fradi megint edz, egy olyan tévés beszélgetést ismertetve, amit még múlt pénteken készített a közszolgálati M4 Sport Hajnal Tamással, a Fradi sportmenedzserével. 

Hajnal azzal magyarázta a döntést, hogy bár “jó példát mutatva mindenféle kockázatot” ki szeretnének zárni, “felelősséggel tartoznak a klubnak is”, bármit is jelentsen ez. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy heti háromszor tartanak edzést a játékosoknak, maximum hatos csoportokban.

“Mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a testhőmérsékletüket. A játékosok otthon öltöznek, onnan érkeznek meg az ötven-hatvan perces edzésre”. - mesélt Hajnal a részletekről. Bár a koronavírus új betegség és naponta derülnek ki újdonságok róla, arról lényegében hosszú hetek óta konszenzus van, hogy lázmentes, semmiféle tünetet nem mutató emberek ugyanúgy terjeszthetik a fertőzést, mint a szimptómákat mutatók. 

A Nemzeti Sport nem talált más olyan magyar csapatot, ami a jelen körülmények között edzene. 

A Ferencvárostól lemaradva ma, vagyis hétfőn egyébként több német Bundesliga-csapat - a Bayern München, a Wolfsburg, a Padernborn és a Mönchengladbach - szintén újrakezdte az edzéseket - jelentette a BBC. Kis csoportokban, testi érintkezés nélkül, elvileg a biztonságos távolságot megtartva folyik a munka a németeknél - állítják az érintettek.