Gesztus: Az egészségügyi dolgozók tiszteletére fehérben tündököl a Puskás Aréna - KÉP

magyarország
2020 április 07., 10:16

Az MTI fotótárában jelentek meg a Puskás Arénáról készült fotók, amik még szombaton, április 4-én készültek, és amin a stadion fehér fényben pompázik. Mónus Márton képein a létesítmény, amely a 2020-as Európa-bajnokság egyik helyszíne lett volna, ünnepi kivilágítást kapott. A hírügynökség annyit közölt csak a kezdeményezésről, hogy az egészségügyi dolgozók tiszteletére világították ki az épületet.

A koronavírus-járvány ellen küzdõ egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel világítják ki a Puskás Ferenc Stadiont 2020. április 4-én
photo_camera A koronavírus-járvány ellen küzdõ egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel világítják ki a Puskás Ferenc Stadiont 2020. április 4-én Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az épületek között ha lehet ilyet mondani, a koronavírus egyik nagy vesztese a Puskás Aréna.

Az ősszel átadott monumentális stadion idáig csak egy felnőtt meccsnek adhatott otthont, ami teltház előtt zajlott (és amin Uruguay végül legyőzte a mieinket).

Épp főszerep várt volna az arénára - egy esetleges szófiai győzelem után itt fogadtuk volna Izlandot vagy Romániát az Európa-bajnoki pótselejtezőn -, de akkor az élet, és a járvány közbeszólt, így most még minimum néhány hónapot várni kell arra, hogy a stadionban tétmeccset vívhasson a válogatott. Ha minden igaz, az Európa-bajnokságot jövőre tartják meg, és a 2022-es Európa Liga-döntőjére is minden bizonnyal rendeződik majd az egészségügyi helyzet.

Az épület üzemeltetésére 1,9 milliárd forintot különítettek el, de mivel a következő hónapokban nem sok üzemeltetnivaló lesz rajta, így legalább ilyen gesztusok kifejezésére alkalmas marad.