Mesterséges szurkolói hangorkánban rendezhetik meg a spanyol bajnokikat

Spanyolország
2020 május 05., 19:43
photo_camera Fotó: JOSEP LAGO/AFP

A spanyol Sport szerint a La Liga szervezőbizottsága komolyan mérlegeli, hogy mesterséges stadionzaj közben rendezzék meg a bajnokság hátralévő 11 fordulóját.

A sajtó szerint, bár hivatalos döntés még nincs, Spanyolországban két hét múlva, május 18-án kezdhetik el a kiscsoportos edzéseket a csapatok, június 1-től engedélyezhetik a teljes keretek összetartását, és vagy június 5-én vagy június 12-én folytatódhat zárt kapuk mögött a bajnokság.

Ami biztos, hogy a protokoll szerint egy mérkőzésen mindennel együtt összesen 300 ember tartózkodhat majd egy stadionban - ebbe beleértendő a keret tagjai, a stábok, a liga és az üzemeltetés emberei is.

A liga most arról tárgyal, hogy valamiképp a hangulatot is sikerüljön visszacsempészni az arénákba. Ennek érdekében mesterséges tribünzajt hoznának létre a lelátókon; nem csak a csapatokat, sőt nem is elsősorban a csapatokat stimulálnák ezáltal, hanem a televíziót nézőknek próbálnák meg a régi idők atmoszféráját megteremteni.

A hangzavar a hazai szurkolók rigmusait és szurkolói dalait imitálná. Talán még ennél is meghökkentőbb, hogy a szervezők állítólag a nézőteret is igyekeznének „megfesteni” vagy meganimálni a tévénézők számára, hogy úgy tűnjön, mintha tényleg lennének szurkolók a stadionban. (Football Espana via Sport)