Djibril Cissé 38 éves, de ingyen is focizna a francia elsőosztályban

Djibril Cissé, korábbi francia válogatott labdarúgó 38 évesen ingyen is visszatérne a francia élvonalba, hogy valóra váltsa az álmát.

A So Foot francia magazinnak adott nyilatkozatában Cissé elárulta: nagy vágya, hogy visszatérjen még a francia élvonalba, mert szeretné elérni a százgólos határt.

„Csatárként nagyon szeretünk gólt szerezni, elérni a 25-ös, majd az ötvenes, a 75-ös, és persze a százas határt. Engem utóbbi szelleme kísért, miután 96-nál megálltam. Négy gól hiányzik, ami az őrületbe kerget” - mondta Cissé, aki legutóbb a 2017/18-as szezonban a svájci harmadosztályú Yverdonban futballozott.

Azt mondta, minden vágya, hogy visszatérjen a Ligue 1-be, és megszerezze a hiányzó négy gólját, és ha egy klub alkalmazná őt, saját megítélése szerint két-három hónap alatt tudna elérni arra szintre, hogy játékra alkalmas állapotban legyen.

„Rendkívül makacs tudok lenni, hogy a magam elé kitűzött célt megvalósítsam, és mindent megteszek annak érdekében. Akár ingyen, fizetés nélkül is kész vagyok játszani, így a klub számára semmilyen kockázatot nem jelentek” - nyilatkozta. Cissé az Auxerre, a Liverpool, az Olympique Marseille és Bastia játékosa is volt, legutóbb a 2014/15-ös idényben a korzikai klub csatáraként lépett pályára a francia élvonalban. Sok sikerélményben azonban már nem lehetett része: nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget, gólt pedig nem szerzett.

Cissé 2002 és 2011 között 41 alkalommal szerepelt a francia válogatottban, kilenc gól lőtt, 2003-ban tagja volt a Konföderációs Kupát nyert együttesnek. Ennek ellenére Cissé a 21. század egyik legbalszerencsésebb francia profi focistája, nagyon nagy reményekkel indult, de karrierje legjobb éveiben 2 súlyos lábtörés vetette vissza, 2004-ben a bal, 2006-ban a jobb lába tört el a pályán.