A felcsúti végzős akadémisták „elestek attól a lehetőségtől, hogy szóbelin helyi, hazai pályán, saját tanáraik jóindulata tudja befolyásolni az írásbeli teljesítményüket”

„Sajnálom a végzősöket, mert olyan maradt ki az életükből, aminek nem lenne szabad. Ők nem ballaghattak”, mondta a felcsúti Letenyey középiskola igazgatója a Puskás Akadémia Youtube-csatornáján közzétett rövid interjúban. De nemcsak ettől estek az érettségiző labdarúgók, világított rá Bányai György. 

„Elestek attól a lehetőségtől, hogy szóbelin helyi, hazai pályán, saját tanáraik jóindulata tudja befolyásolni az írásbeli teljesítményüket, ami egy abszolút objektív javítókulcs alapján működik”,

mondta. Az igazgató szerint „egy ilyen család, mint a Letenyei, minden szakmai korrektség és tisztesség mellett a jóindulatnak nagy szerepe van a szóbeli vizsgán”. Két osztályba járnak a Puskás Akadémia végzős focistái, tette hozzá Bányai, egy általános gimnáziumi osztály, és egy, „kevésbé motiváltaknak” egy technikumi. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.