Rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanak a Premier League csapatainál, hogy betartsák a járványügyi előírásokat

anglia
2020 május 19., 07:32
comments 10
Üres lelátók az Old Traffordon
photo_camera Üres lelátók az Old Traffordon Fotó: OLI SCARFF

Hétfőn a ligaigazgató Richard Garlick beszélt arról újságírók előtt, hogy szigorúan ellenőrzik majd az edzéseket a Premier League csapatainál, ahol keddtől engedélyezték a kiscsoportos edzéseket.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódik a bajnokság, de az össztartásokra engedélyt kaptak a csapatok, szigorú előírások mellett. Ez azt jelenti, hogy egyszerre öten tartózkodhatnak a pályán, lehetőség szerint egyelőre kontakt nélkül, és maximum 75 percig tarthatnak a foglalkozások.

Garlick azt mondta, hogy akár videófelvételeket is bekérhetnek az edzésekrő, sőt GPS adatokat is elemezni fognak annak érdekében, hogy biztosak legyenek benne: a klubok a szabályok szerint járnak el. Rajtaütésszerű ellenőrzésekre készülnek, de azon is dolgoznak, hogy az összes klub edzéseire megfigyelőket delegáljanak.

Az előírások nem csak a járványügyi megfontolások miatt fontosak, hanem mert aki nem tartja be azokat, előnyre tehet szert a többiekkel szemben. A liga nem számít arra, hogy a közeljövőben enyhítéssel tudnak élni a klubok irányába, tekintettel a közegészségügyi helyzetre.

A remények mindenesetre úgy szólnak, hogy júniusban újraindulhat a Premier League. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.