Rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanak a Premier League csapatainál, hogy betartsák a járványügyi előírásokat

Üres lelátók az Old TraffordonFotó: OLI SCARFF

Hétfőn a ligaigazgató Richard Garlick beszélt arról újságírók előtt, hogy szigorúan ellenőrzik majd az edzéseket a Premier League csapatainál, ahol keddtől engedélyezték a kiscsoportos edzéseket. 

Egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódik a bajnokság, de az össztartásokra engedélyt kaptak a csapatok, szigorú előírások mellett. Ez azt jelenti, hogy egyszerre öten tartózkodhatnak a pályán, lehetőség szerint egyelőre kontakt nélkül, és maximum 75 percig tarthatnak a foglalkozások. 

Garlick azt mondta, hogy akár videófelvételeket is bekérhetnek az edzésekrő, sőt GPS adatokat is elemezni fognak annak érdekében, hogy biztosak legyenek benne: a klubok a szabályok szerint járnak el. Rajtaütésszerű ellenőrzésekre készülnek, de azon is dolgoznak, hogy az összes klub edzéseire megfigyelőket delegáljanak. 

Az előírások nem csak a járványügyi megfontolások miatt fontosak, hanem mert aki nem tartja be azokat, előnyre tehet szert a többiekkel szemben. A liga nem számít arra, hogy a közeljövőben enyhítéssel tudnak élni a klubok irányába, tekintettel a közegészségügyi helyzetre.

A remények mindenesetre úgy szólnak, hogy júniusban újraindulhat a Premier League.  (Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.