Orbán buktatta le Dzsudzsákot, hogy nem tartotta be a 14 napos karantént

magyarország
2020 május 20., 06:45
comments 110

A fővárosi lazítás első napján egy galéria került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az újra megnyiló vendéglátós teraszokról.

link Forrás

A képeken egyebek között felbukkant Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya, akit a Külügyminisztérium hozott haza Dubajból egy mentesítő járattal hét másik magyarral együtt. Dzsudzsák ezért nagyon hálás volt a külügynek.

A „hazamenekítésnek” köszönhetően derült ki, hogy Dzsudzsáknak diplomata útlevele van, bár a játékos szerint „nem Dzsudzsák Balázsként jelentkeztem náluk, hanem hétköznapi magyar állampolgárként”.Miután hazatért, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy kéthetes karanténba vonul.

„Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre. Nagy segítség, hogy idehaza legalább kert van, ahová ki tudok menni, és az edzéseket is sokkal jobb körülmények között végezhetem. Van futópadom, súlyzóim, minden rendelkezésre áll, hogy jó erőben tartsam magamat. Úgy tűnik, most a karanténok ideje következik, hiszen miután június elején visszatérek Dubaiba, ott is két hétre be kell zárkóznom a négy fal közé. Az edzések június végén kezdődnek.”

Miután Dzsudzsák május 6-án hajnalban tért haza, a két hét még nem telt le, amikor az Orbán Facebookjára kitett fotó készült. A Blikk kereste a játékost és a menedzserét is, hogyan lehetséges, hogy számára már 12 nap után véget ért a karantén, kapott-e esetleg külön enegdélyt arra, hogy kiugorjon kávézni. (Egyéni méltányosságot lehet kérni a rendőrségtől, hogy valaki eltérjen a karanténszabályok alól, amelyek megsértése 5000-től 500 000 forintig terjedő pénzbüntetéssel járhat.) Sem Dzsudzsák, sem a menedzsere nem válaszolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.