A kupadöntőre is elmegy Szijjártó Péter, sőt a kupát is ő adja majd át

A Parlamentben is téma volt, hogyan juthatott be a zártkapus kupaelődöntőre múlt héten Szjjártó Péter. A külügyminszter maga posztolta ki, hogy a gyerekeivel és Dzsudzsák Balázzsal nézte meg a Honvéd-MTK visszavágót, maszk nélkül, Dzsudzsáktól a megfelelő távolságot sem tartva. 

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó a jobbikos Stummer János kérdésére elismételte, hogy a klubok korlátozott számban meghívhattak vendégeket a zárt kapu ellenére, őt az elődöntő első meccsére az MTK, a másodikra a Honvéd invitálta. 

Azóta a kormány engedélyezte, hogy a szurkolók visszatérhessenek a lelátókra, de ki kell hagyni három széket, és elvileg 1-1 sort is. 

Felcsúton ez így nézett ki a Fradi elleni hétvégi meccsen. Ott még az előírások ellenére is elfértek volna jópáran.

Diósgyőrben a tábor viszont így nem tartotta a távolságot:

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szerdán Magyar Kupa-döntő a Honvéd és a Mezőkövesd között a 67 ezres Puskás Arénában. Ide már nemcsak Szijjártó és a klubok pár vendége mehet be. A Honvéd-szurkoló külügyminiszter a parlamentben közölte, ott lesz a meccsen, sőt az MLSZ felkérésére ő adja majd át a kupát Csányi Sándorral.  

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.