A rendőrségnek kellene ügyelni a szurkolók közti kellő távolságra

A szerdai kupadöntőn játszó Honvédot és Mezőkövesdet is egy-egymillió forintra büntette az MLSZ

"a sportzónára vonatkozó szabályzat súlyos megsértéséért, a játékosok elhagyva a sportzónát kimentek a szurkolók közé."

A szövetség emellett ismét felhívta a figyelmet, hogy bár a "szurkolók nagy többsége felelősen és együttműködően viselkedik a mérkőzéseken," voltak csoportok, akik

az elismerésre méltó buzdítás közben sajnálatosan több mérkőzésen elmulasztották az országos érvényű távolságtartási előírások betartását.

Az MLSZ hangsúlyozta: "mulasztás esetleges szankcionálása a rendőrség hatáskörébe tartozik, mely megbüntetheti az egyént vagy a szervező klubot is, a Magyar Kupa döntője esetében pedig az MLSZ-t."

"Miközben örömmel tapasztaljuk és megköszönjük az ultrák lelkes, támogató jelenlétét és szurkolását, az előírások elmulasztását a szövetség elítéli, felelőtlenségnek tartja, és ezúton kéri a legvérmesebb szurkolókat az előírások betartására, a jogkövető és felelős magatartásra, a saját egészségük, a szeretett klubjuk játékosainak, szakembereinek, és az ellenfeleknél dolgozók egészsége védelme érdekében.A rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni. A hatóság intézkedhet akár a helyszínen az egyes személyekkel szemben, vagy megbüntetheti a szervező egyesületet, amelyet a kormányrendelet felelősként nevesít az előírások betartatása tekintetében,"

írják. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.