NERB1: A focimániás fideszes szegedi püspök nyíltan kimondta, hogy a cél az NB1

Nemhiába deklarálta Kiss-Rigó László püspök több alkalommal is, hogy a Fidesz támogatója, a futballmániás főpap ugyanis a jelek szerint a Puskás Akadémia mintájára alakítja az egyházmegyéje tulajdonában lévő csapat, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia stratégiáját.

Ezt onnan tudni, hogy Kiss-Rigó interjút adott a Délmagyaroszágnak, amiben arra a kérdésre, hogy  “Van reális alapja már most az NB I-ről beszélni?”, azt válaszolta, hogy

"Akármennyire is kockázatos kimondani, már most is terv az NB I-be jutás, közben pedig a saját nevelésű fiatalok további beépítése."

A szándék annál meglepőbb, mert a csapat a Szeged-Csanád-i egyházmegye tulajdonában van, az ezt megelőző kérdésre pedig a püspök azt mondta, hogy

“A futballcsapat nem a püspök hobbija, mert nincs pénzem rá, ahogy az egyházmegyének sincs, és nem kapunk támogatást sem a várostól, sem a megyétől. A minimális feltételek előteremtéséhez összefogás kell.”

A két állítást egymás mellé téve Kiss-Rigó eszerint kizárólag központi állami segítségből próbálja az NB1-be juttatni a csapatát, hiszen arra sem az egyházának, sem a megyéjének, sem a városának nincs pénze.

A csapat tavaly még NB3-as volt és Gyulán játszott, idén feljutottak az NB2-be, miközben felépült a nyolcezres stadionjuk Szegeden, aminek két specialitása van:

  1. A püspök akkora Fradi-drukker, hogy bár a saját csapatának klubszínei a kék és a fekete, a stadion dizájnjában a két szín mellett, sőt azokat szinte elnyomva a zöld- is helyet kapott.

  2. A stadiont Magyarországon egyedülálló módon sem stadionnak, arénának vagy sporttelepnek hívják, hanem Szent Gellért Fórumnak és kápolna is van benne.