A bolgár miniszterelnök kitiltja a stadionokból a fociszurkolókat, ha továbbra sem tartják a távolságot

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy kitiltja a nézőket az ország labdarúgó stadionjaiból, ha továbbra sem tartják be az óvintézkedéseket. 

Bulgáriában az élvonalbeli bajnokság közel három hónapos szünetet követően június 5-én folytatódott. A szurkolókat megkötésekkel ugyan, de beengedték a mérkőzésekre, azóta viszont több szabálysértés is történt. (Akárcsak Magyarországon.)

„A játékosoknak lehetőséget adtunk, hogy nézők előtt játsszanak. Erre mit csinálnak a drukkerek? Csoportosulnak és nem viselnek maszkot. Mit akarnak ezzel demonstrálni?”

- tette fel a kérdést Boriszov a kormány ülésén.

A Levszki Szófia szurkolói június 5-énFotó: NIKOLAY DOYCHINOV/AFP

Kraszen Kralev sportminiszter hétfőn kritizálta a szombati CSZKA-Levszki szófiai rangadó szervezőit és nézőit, mert a koronavírus-járvány második hullámához közelítve nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó rendeleteket. Az elmúlt hetek tapasztalataiból kiindulva aznap új rendeletet is hoztak, amelynek értelmében szektoronként ezer főben maximalizálták a nézők számát. 

A Levszki Szófia-Lokomotiv Plovdiv Bolgár Kupa-elődöntő keddi visszavágóján azonban ennek ellenére is fegyelmezetlenek voltak a szurkolók. „Látom, hogy ezt sem tartják be. Ha ez így folytatódik, akkor valószínű bezárjuk a stadionokat, mint Németországban, Olaszországban és Spanyolországban” - utalt Boriszov a találkozón történtekre. A bolgár bajnokságban a felsőházba jutott hat csapatra a következő két és fél hétben még négy-négy mérkőzés vár. 

Bulgáriában a múlt héten minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak (606), az esetek ugrásszerű növekedése miatt július 15-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot. A csaknem hétmilliós országban a szerdai adatok szerint eddig 4114 esetet és 208 halálos áldozatot jegyeztek fel. Kedden Boriszov miniszterelnököt is megbüntették, mert a rilai kolostorban tett látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot. A politikushoz hasonló bírságot, 300 levát (53 ezer forintot) kell fizetnie az őt kísérő újságíróknak is. (via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.