A nap kérdése: vajon ott volt-e Orbán Viktor a felcsúti VIP-ben, amikor csapata kijutott az európai fociporondra?

A köztévé nem mutatta, mert a felcsúti VIP-páholy tabu a közvetítésekben, így tényleg csak találgatni lehetett, hogy Orbán Viktor vajon ott volt-e a meccsen, ahol

az 1800 fős település 68 milliárd forintból felpumpált csapata

megszerezte a harmadik helyet az NBI-ben, és ezzel lehetőséget kap az európai kupaportyázásra, fürkészésre. Szerencsére Tessely Zoltán, a térség fideszes képviselője megválaszolta ezt az égető kérdést:

Bár Orbán a hírek szerint nem szereti, ha meccsnézés közben zavarják, de a jelek szerint Szöllősi György egykori felcsúti sajtómindenes, ma már a Nemzeti Sport főszerkesztője egyáltalán nem zavaró tényező. Szöllősi hivatalosan is a külügy által kinevezett nagykövete a magyar futballnak és a Puskás-ügyeknek, de annyira Puskás-felelős, hogy például ötmillió forintot kap a cége évente a Puskás Aréna névhasználata miatt

A Felcsút eredményére büszke Tessely Zoltán egyébként nem is olyan régen még Fradi-drukker volt, de 2018 nyarán már a maroknyi lelkes Felcsút-szurkoló egyike volt a kupadöntőn. Akkor kikapott a Felcsút, Tessely is távol volt a VIP-től.

Most végre minden összejött, a győzelem és a VIP is.

Orbán Viktor láthatóan nem volt elégedetlen, hogy egy picinyke magyar település ilyen nagy bravúrt ért el, pont aznap, amikor kiesett a hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes Debrecen, így az NB II-ben játszhat majd a 20 ezres stadionjában a hatszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes Vasassal, a kétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes Győrrel, az egyszer-egyszer kupát nyert Békéscsabával, Péccsel, Siófokkal vagy a Haladással. A magyar elitligában eközben a Kisvárda, a Mezőkövesd, a Puskás Akadémia és a Budafok vív majd öldöklő csatát egymással.