Hátborzongató, milyen remek jósnak bizonyult Kósa Lajos 2014. május elsején

magyar foci
2020 június 29., 04:54
comments 38

“Játszottunk már az Európa-ligában, játszottunk már a Bajnokok Ligájában, most már tényleg azt mondhatjuk, hogy “Hol van az a Barcelona?!” Csak a szerencsén múlik és a sorsoláson.”

Ezt az eufórikus Kósa Lajos kiabálta a mikrofonba 2014. május elsején, a Nagyerdei stadion avatóünnepségén.

link Forrás

A NER-sors tökéletes szimbóluma, hogy Kósa nem is sejthette, hogy pár éven belül pont az az ember fogja kicsinálni a debreceni futballt, és elintézni, hogy a Barca helyett maximum a Budaörssel játszhassanak, aki azon az estén ott állt mellette a rivadafényben és aki a pénzt adta a feleslegesen nagy, megalomán debreceni arénára.

Orbán Viktor azóta olyan mélységben NER-esítette el a magyar bajnokságot, hogy már az is undorodik az NB1-től, aki egyébként örült a stadionépítési hullámnak és az újraállamosított magyar focimodellnek. Szeptembertől ugyanis olyan bajnokság indul, ami eleve lefutott a két NER-kirakatcsapat közpénzből történt felfuttatása miatt, de amelyikben a 3.-12. helyezett sem érdekel a világon senkit, hiszen a mezőny gyökér, múlt és szurkolók nélküli politikai konstrukciókkal van tele, az élükön a magyar labdarúgás szégyeneként bronzéremig taszigált Felcsúttal, a magyar játékosokat szintén csak mutatóba ismerő Kisvárdával és a Mezőkövesddel. Miközben a Debrecen az Nb2-ben tusakodik a Vasassal, a győri csapatokkal, a Haladással és a Békéscsabával.

A helyzet annyira abszurddá vált, hogy a 2020/2021-es nemzeti bajnokság lényegét a legtömörebben egy másik fideszes polgármester, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár első embere fogalmazta meg ebben a friss twitjében:

Miközben Kósa Lajosnak borzalmasan fáj:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.