Szoboszlai Dominikot választották meg az osztrák bajnokság legjobbjának

Klubelnökök és vezetőedzők szavazatai alapján a Salzburgban játszó 19 éves magyar középpályás, Szoboszlai Dominik lett a most befejeződött osztrák bajnokság legjobbja. A Salzburg középpályása mellett a csapat edzője is kiérdemelte a címet a szakvezetők között. 

Szoboszlai különösen a járvány miatt szünetelő osztrák bajnokság újraindítása után pörgött fel, szinte nem volt olyan meccs, amikor gólt vagy gólpasszt ne jegyzett volna, volt, hogy ebből vagy a másikből szerzett hármat. Összesen nyolc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga mostan szezonját, ebből 17 kanadai pontot az újraindulás után szerzett. Csapatával bajnok és kupagyőztes lett. 

Szoboszlai a bajnoki címet ünnepliFotó: BARBARA GINDL/AFP

A szezon utolsó meccsén a LASK elleni 11-esből talált be, és szokás szerint szögletből adott gólpasszt. Rendre jelennek meg hírek, hogy éppen melyik csapat érdeklődik iránt, az valóban nagy meglepetés lenne, ha a következő szezonban is a Salzburg játékosa lenne, és nem lépne feljebb erősebb bajnokságba. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.