Szoboszlainál több gólpasszt nem osztott ki 20 év alatti játékos Európában ebben a szezonban

Összesen kilenc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák bajnokságot a Szoboszlai Dominik. A Salzburggal bajnoki címet és kupát is nyerő 19 éves magyar a járvány utáni időszakban lendült igazán bele: nyolc gólt és tizenegy gólpasszt szerzett az újraindítást követően (a 23 kanadai pontjából 17-et szerzett a tavasz végén, nyár elején). Meg is választották az osztrák bajnokság legjobbjának.

A 14 gólpassz ugyanakkor nemcsak az osztrák bajnokságban szép eredmény. 20 év alatti játékos Európába ebben a szezonban a közelében sem volt ennek. 

Nem csoda, hogy Szoboszlai néhány napja a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedett az idényével, a leállást követő időszakban megmutatta, mire képes. Azt mondta, legfeljebb akkor lehet hiányérzete, ha összehasonlítja a kényszerszünet előtti és utáni formáját. „Ha úgy futballoztam volna a leállás előtt, ahogy az újrakezdést követően, még szebb idényünk lehetett volna. De ilyen az élet: egyszer fent, egyszer lent. Önmagamhoz képest mélyen voltam a szünet előtt. Nem volt különösebb oka, csak nem úgy ment a játék, ahogy elvártam magamtól – ez minden futballista életében előfordul. A lényeg, hogy nem maradtam a padlón, felálltam és megmutattam, számíthatnak rám”. (via 24)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.