A lehető legmagasabb szintű kormánydelegáció tekintett meg egy NB II-es edzőmérkőzést a rekkenő hőségben

magyar foci
2020 július 11., 18:15
comments 104

Ilyen elhívatott nézőkre van szüksége a magyar futballnak. Mert minden bizonnyal sokunknak eszébe jutott, hogy de jó lenne elmenni szombat délelőtt 11-kor a Vasas-Csákvár felkészülési meccsre, csak aztán közbejött egy családi összejövetel, vidéki kiruccanás, vidéken meg a munkától nem lehetett elszakadni, esetleg ebédet kellett főzni vagy egyszerű jöttek a kifogások, hogy mégiscsak 35 fok van, inkább a strand.

És vannak, akik bebizonyítják, hogy igenis arra szakítunk időt, amire igazán akarunk és amit fontosnak tartunk. Ők például:

photo_camera Fotó: Vasas FC

És ők is:

Orbán Viktort nem egyedül érte a harangszó a stadionban, vele volt minisztere, Gulyás Gergely és György László, az ITM államtitkára. Kádár János óta nem járt ilyen magas rangú delegáció a Vasasnál.

A Vasas büszkén számolt be arról, hogy „a miniszterelnök gratulált a Vasas családnak az Illovszky-stadionhoz”, ami elég távolságtartó megfogalmazás ahhoz képest, hogy a Vasas elnöke vele láttamoztatta a terveket, amihez aztán pénzt is adott a közösből.

Az Illovszky-stadiont nem mostanában, hanem éppen egy éve nyitották meg. Orbánt is hívták, de Markovits László, a Vasas elnöke tavaly júliusban arról volt kénytelen beszámolni, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök úr végül a sűrű programja miatt az utolsó pillanatokban kénytelen volt lemondani a részvételt, de abban maradtunk a stábjával, hogy a közeljövőben ő is kilátogat és megnézi a stadiont”. (Orbán nem jár stadionavatókra, miután több alkalommal is kifülytülték. De ott volt például Kövér László, akirők Markovits azt mondta, hogy Kövér László házelnök úrról tudjuk, hogy komoly Vasas-kötődése van, és Varga Mihály pénzügyminiszter úr is megtisztelte jelenlétével a megnyitót.”)

Az, hogy Orbán a stadion miatt ment-e ki, az közel sem biztos. Az edzőmeccsen az NB II-es Vasas ellenfele az a szintén másodosztályú Csákvár volt, ami a Puskás Akadémia fiókcsapata. Itt játszanak azok a fiatalok, akik Felcsúton nem férnek be a máshonnan szerződtetett felnőttek közé. Orbán rendszeresen jár akár utánpótlásmeccseket is megnézni. Most már kísérői is akadnak a kormányból. Akár az operatív törzs ülését is meg lehetett volna tartani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.