Messinek Felcsútra kell jönnie, ha meccshangulatra vágyik majd szeptemberben

Amíg nálunk mindenféle korlátozás nélkül lehet meccsre járni, mert Gulyás Gergely szerint a stadionokban nem isznak az emberek, Olaszországban és Spanyolországban továbbra sem engednek be nézőket a lelátókra. És ezen a következő szezon elején, szeptemberben sem akarnak változtatni. 

Az MTI idézte Salvador Illa spanyol egészségügyi minisztert és Vincenzo Spadafora olasz sportminisztert arról, hogy a két országban továbbra is zárt kapus meccsek lesznek. 

"Figyelembe véve a jelenlegi helyzetünket, nem látok erre esélyt. Óvatosnak kell lennünk a vírussal, egyáltalán nem ajánlott, hogy sok ember összegyűljön egy helyen" - nyilatkozta Illa csütörtökön.

A spanyol sportminisztérium és a labdarúgóliga is abban reménykedett, hogy ősszel már korlátozott nézőszám mellett rendezhetik a mérkőzéseket. Salvador Illa ezzel kapcsolatban megjegyezte, elegendő időt és információt adnak majd az illetékeseknek, hogy megfelelő döntést hozzanak az ügyben.

Hasonló döntésről számolt be az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora, aki azzal érvelt, hogy bár a stadionokban van elég hely ahhoz, hogy 10 ezer ember biztonsági távolságtartás szabályai szerint megtekintse a meccseket, csakhogy ez nem feltétlen igaz például a tömegközlekedési eszközökre, ha egyszerre ennyi ember egy helyre tart.

A La Liga és Serie A március közepétől több mint három hónapig szünetelt a koronavírus-járvány miatt, június közepe óta pedig zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. A mostani idény Spanyolországban vasárnap, míg Olaszországban augusztus első hétvégéjén ér véget.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.