A magyar közszolgálati sportcsatorna közvetítette volna a román kupa döntőjét, de az utolsó pillanatban a románok lekapcsolták a jelet

Szerdán hétkor kezdődött a román kupa döntője, amit a magyar közszolgálati sportcsatorna élőben adott volna. A finálé egyik résztvevője ugyanis a székelyföldi Sepsiszentgyörgy (Sepsi OSK), aminek az akadémiáját a magyar kormány is milliárdokkal támogatja. Ez egyelőre nem jelenti azt, hogy a csapat tele lenne saját nevelésű fiatallal, de a klub új stadionja már épül. 

A közvetítés azonban mégsem jött össze. Az M4 előbb egy közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy bár mindenben megegyeztek a román kollégáikkal, az utolsó pillanatban mégis azt az üzenetet kapták, hogy mégsem azoknál vannak a nemzetközi közvetítési jogok, akikkel megállapodtak a meccsközvetítésében, így nem kapják meg a jelet. 

Aztán ezt elmondták a műsorban is:

A Sepsi egyébként 10 év alatt az ötödosztályból indulva jutott fel a román első osztályba, idén története első kupadöntőjét játszhatja. A Steaua utódcsapata, az FCSB már 23-szor nyerte meg a kupát. 

A meccset a románok egyébként Youtube-on adják. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.