Hiába szar a kínai foci, a legkeményebb rajongók óriási cselt vetettek be, hogy meccset nézhessenek végre

Fotó: STR/AFP

Megható módon, pénzt nem kímélve ragaszkodnak a béna kínai focihoz a leglelkesebb kínai fanatikusok. A bajnokságukat nagyjából olyan rendszerben folytatták a járvány enyhültével, ahogyan Európában a BL-t rendezik nemsokára: a csapatok a saját stadionjuk helyett semleges helyszíneken játszanak. Például Suzhou városában, egy olyan stadionban, ami mellé közvetlenül odaépítettek egy hotelt is. A Shanghai SIPG és a Tiencsin Teda fanatikusai rájöttek, hogy a szálló szobáiból és lakosztályaiból kábé úgy nézhetnek meccset, mint egy skyboxból, és kibérelték a pályára néző szobákat

Fotó: STR/AFP

Aki azt hiszi, hogy így szurkolni steril, unalmas dolog, az nagyobbat nem is tévedhetne: a szálló vezetősége a meccs kezdete után megpróbálta erővel behúzatni a függönyöket, de a szurkolók ellenálltak, így végül dobolva-énekelve-sálakat lengetve nézhették végig a meccset. 

Az egyik ultracsoport vezetője szerint a játékosok hallották a szurkolást és köszönteni is akarták a nézőket a végén, de a bíró megtiltotta azt. A kínai futballvezetésnek nem tesszett a dolog és fogadkoznak, hogy a következő fordulóban megakadályozzák a hotelszurkolást. Az biztos, hogy a szálló pályára néző szobáit az összes meccsnapra előre befoglalták.